Sjokolade

Dette er det hvite belegget på sjokoladen

Og slik unngår du det!

LITE FRISTENDE: Det hvite belegget på sjokoladen gjør at den ser gammel og uappetittelig ut. FOTO: NTB Scanpix
LITE FRISTENDE: Det hvite belegget på sjokoladen gjør at den ser gammel og uappetittelig ut. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For oss sjokoladeelskere er det ingenting som slår en sjokoladebit eller fem på slutten av dagen. Du har gjerne kjøpt inn favoritten, og vet at den ligger hjemme i kjøkkenskuffen og venter på deg når du kommer hjem fra jobb. Du lengter og gleder deg til å kjenne den søte smaken, tenker på den ved jevne mellomrom i løpet av dagen og forter deg gjerne hjem etter jobb (eller er det bare meg!?)

Skuffelsen og fallhøyden blir da stor hvis du oppdaget et udelikat, hvitt belegg utenpå favorittsjokoladen. Har den gått ut på dato? Nei, du kjøpte den jo i går. (Og for å være helt ærlig; sjokolade rekker aldri å gå ut på dato hjemme hos meg). Så hva er grunnen til at det har kommet et hvitt belegg?

- Grunnen til at sjokolade av og til får et hvitt belegg på seg, er at sjokoladen har blitt oppbevart for varmt eller for fuktig. Hvitfargen kalles «bloom» på engelsk, og består rett og sett av ingrediensene i sjokoladen som har skilt seg og trukket til overflaten, sier Svein-Magnus Sørensen, som er Norges første sertifiserte sjokoladesmaker, og som holder kurs i sjokoladesmaking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer