Fedme

Dette er farligere enn røyk

Fedme truer levealderen.

FEDME FORVERRER LIVSKVALITETEN: Flere dør riktig nok av røyking enn fedme, men stadig flere blir syk av fedme enn av røyk. Foto: Colourbox
FEDME FORVERRER LIVSKVALITETEN: Flere dør riktig nok av røyking enn fedme, men stadig flere blir syk av fedme enn av røyk. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En ny studie viser at overvekt forverrer livskvaliteten like mye som røyking. Det er forskere ved Columbia University og The City College of New York som står bak denne analysen, ifølge Medline Plus. LES OGSÅ: - Fet mat gjør deg sultnereFra 1993 til 2008 analyserte de helsedata som omfattet mer enn 3,5 millioner mennesker. Undersøkelsen viste at antall år med dårlig livskvalitet som følge av fedme er like mange, eller flere, enn antall år med dårlig livskvalitet som følge av røyking.

Blir sykere av fedme

Det er dessuten større risiko for å bli syk av fedme enn av røyk, men midlertid er det større risiko for å dø av røyk enn av fedme. LES OGSÅ: Motedietter gjør deg feitere- Selv om levealder og livskvalitet har økt, kan det tyde på at dødeligheten i framtiden vil øke på grunn av fedmeepedemien, skriver forskerne i sin rapport.

Ikke for sent å snu

Ønsker du å gå ned i vekt i 2010? Ikke gi opp håpet - det kan være lettere enn du tror. Ifølge Ina Garthe, KKs trenings- og kostholdsekspert, kan nemlig de små endringene gjøre store underverker. Sjekk ut hennes ti ekspertråd her!Er du usikker på om du trenger å gå ned i vekt? Test deg selv herDet er ikke bare endringer i matveien som er nøkkelen til en sunnere kropp. Trening hjelper selvsagt også! En annen fordel er at når du trener får du mindre lyst på røyk, så der kan du slå to fluer i en smekk dersom du vil røykfri og gå ned i vekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.