Yoghurt:

Dette er forskjellen på gresk, tyrkisk og «vanlig» naturell yoghurt

Og hva er det viktig å se etter for å finne den sunneste yoghurten?

SUNT: Yoghurt bidrar med proteiner, jod, b-vitaminer, fosfor og ikke minst kalsium, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix
SUNT: Yoghurt bidrar med proteiner, jod, b-vitaminer, fosfor og ikke minst kalsium, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Synes du er litt vanskelig å gjøre gode valg når du skal handle yoghurt? Det er jo utrolig mange typer å velge mellom. Kanskje er du opptatt av sukkerinnholdet i yoghurten - som i seg selv kan være litt forvirrende. Mens noen av oss er ute etter yoghurter som er rike på fett og mye smak, vil andre ha magre og proteinrike typer. Her får du vite forskjellen på tre vanlige typer yoghurt!

Heidi Ramfjord er ernæringsspesialist for Kost for Livet. Hun forklarer at det er kommet utallige varianter av yoghurter på markedet i løpet av de siste årene, og både gresk og tyrkisk yoghurt har kommet inn i kostholdet til mange nordmenn.

LES OGSÅ: Yoghurten du bør velge til frokost

Forskjellen på gresk, tyrkisk og vanlig naturell

Både gresk, tyrkisk og vanlig yoghurt naturell er populære valg, men hva er egentlig forskjellen på disse? Når det gjelder de tradisjonelle matyoghurtene av gresk og tyrkisk utgave, er det ikke så store forskjeller - men det har mye å si fra hvilken produsent du kjøper når det gjelder fettinnhold, også av mettet fett, forklarer Ramfjord.

- De er egnet til matlaging, for eksempel dressinger, marinader og desserter, men og til en god frokost sammen med frukt og bær og kanskje en dæsj med honning og nøtter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer