Kjøttfritt

- Dette er i ferd med å bli den neste store mattrenden

Framtiden i våre hender og Nofima har tro på kjøttfri-trenden.

KJØTTFRITT: Den kjøttfrie trenden har kommet for å bli, tror Nofima-forsker og Framtiden i våre hender.  Foto: Scanpix
KJØTTFRITT: Den kjøttfrie trenden har kommet for å bli, tror Nofima-forsker og Framtiden i våre hender. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror den kjøttfrie trenden kommer til å fortsette. Vi kommer til å erstatte kjøttet både med grønnsaker og med kjøttfrie erstatningsprodukter. Vi så jo at da Narvesen begynte med kjøttfrie pølser, solgte de ut dem på noen dager, og Coops vegetarburger har vært en storsuksess på i grillen i sommer, sier Antje Gonera, senjorforsker ved Nofima. 

- Vi blir nok ikke alle vegetarianere, men jeg tror mange kommer til å velge å ha kjøttfrie dager, og generelt spise mindre kjøtt. 

LES OGSÅ: Fem ting du må huske om du spiser lite kjøtt 

Mener kjøttproduksjonen må ned

«Kjøttfri mandag» er et av årets store trenduttrykk, og at flere nordmenn ser ut til å kutte ut noe av kjøttet i kosten er noe miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender er glade for. Men vi har imidlertid langt igjen. Nordmenn spiser stadig mye kjøtt, og det er flere grunner til at mange mener kjøttkonsumet vårt må ned.

Organisasjonens beregninger viser at nordmenn spiser mat som beslaglegger 60 prosent mer areal enn det vi har tilgjengelig per person globalt. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.