Influensa symptomer 2022

Dette er influensasymptomene nå

Årets influensasesong er i gang og influensavaksinen har lav effekt, spesielt blant eldre. Her er symptomene du skal se etter nå.

HVORDAN VITE AT DET ER INFLUENSA? Effekten av årets influensavaksine ser ut til å være lav, spesielt blant eldre, ifølge FHI - som forventer 150-300 innlagte med influensa par uke i april. Foto: NTB/Shutterstock
HVORDAN VITE AT DET ER INFLUENSA? Effekten av årets influensavaksine ser ut til å være lav, spesielt blant eldre, ifølge FHI - som forventer 150-300 innlagte med influensa par uke i april. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sesongens influensautbrudd er i gang.

– Det har så langt denne sesongen vært usedvanlig lavt nivå av influensa i Norge, men fra uke 10 har økningen vært markant, sier lege Trine Hessevik Paulsen ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Det er stadig flere med influensa som legges inn ved sykehus - og man venter opp mot 150-300 innleggelser per uke i april.

Ifølge FHI er det betraktelig færre av den eldre delen av befolkningen som er vaksinert mot influensa, enn som er vaksinert mot korona. I tillegg vet man nå at årets influensavaksine ikke beskytter så godt - som du kan lese lenger nede i artikkelen.

En annen influensavariant

- Det er uvanlig med en økning i influensa på denne tiden av året. Normalt sett er influensaepidemiene på hell på denne tiden, skriver FHI.

Influensaviruset som dominerer nå er ifølge FHI en litt annen virusutgave enn vi tidligere har hatt i Norge - og det forventes derfor at immuniteten i befolkningen er lavere mot denne varianten enn tidligere varianter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.