Hårvekst

Dette er sjampoen «alle» snakker om

For god til å være sann?

HÅRVEKST: En sjampobar som inneholder risvann er det store på Internett om dagen. Produsenten lover både sterkere hår og økt hårvekst. FOTO: NTB
HÅRVEKST: En sjampobar som inneholder risvann er det store på Internett om dagen. Produsenten lover både sterkere hår og økt hårvekst. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange av oss er på konstant jakt etter gode hårprodukter - enten etter produkter som kan gi et typisk tynt, nordisk hår litt ekstra styrke og volum, sterkere og flere hårstrå eller rett og slett skinnende og sunt hår. Ambisjonene for håret er mange, og produktutvalget er stort.

KK har tidligere skrevet om at putetrekket du velger og hvordan du bruker hårstrikken kan påvirke kvaliteten på håret.

Når et produkt sprer seg på nett, har disse en tendens til å bli ekstremt populære på kort tid. Da vi kom over en risvannsbasert sjampo som går sin seiersgang i sosiale medier, ble vi nysgjerrige.

Sjampoen fra Kitsch er laget av blant annet risvann som etter et raskt Google-søk viser seg å skulle være effektiv for hårvekst. Risvannet skal visstnok redusere knekte hårstrå og forbedre hårets tekstur.

For godt til å være sant?

Skal gi økt hårvekst

Sjampoen kommer som en bar, er pakket i miljøvennlig pappembalasje og brukes på samme måte som et såpestykke.

- Risvann er rikt på anitoksidanter som bidrar til sunt hår og økt vekst, skal vi tro Dr. Ali Syed, en kjemiker som deler videosnutter på TikTok.

Flere hundre brukere har lagt sin elsk på produktet og har skrevet en tilbakemelding i Amazons tilbakemeldingsseksjon. En bruker sier hun «aldri skal bruke sjampo på flaske igjen» ettersom sjampobaren får håret til å føles bedre og ser finere ut mellom hver hårvask.

En annen støtter utsagnet og legger til at håret føles mykt. Gjengangeren i tilbakemeldingene er at håret føles tykkere etter å ha brukt rissjampoen.

«Jeg ser bemerkelsesverdig hårvekst», skriver én. Mens en annen skriver:

«Jeg ser så mange nye hår som vokser ut og vil bruke produktet i årene fremover».

På TikTok er faktorer som hårvekst, at sjampoen er miljøvennlig med naturlige ingredienser og prisen på 14 dollar viktige og gjør at folk er over seg av begeistring for produktet.

Ikke alle er like begeistret

Til tross for utallige positive tilbakemeldinger på produktet, er det likevel ikke alle som er helt overbevist om at sjampoen er så bra som produsenten lover.

TikTok-brukeren Britt Witkin delere ærlige meninger om ulike virale produkter etter å ha testet selv. Hun er positiv til sjampoen, men forteller hun kontaktet Kitsch for å få en fullstendig ingrediensliste, noe de ikke skal ha ønsket å dele.

Hun gir minuspoeng for at firmaet ikke er transparente og stiller spørsmål ved om det faktisk er naturlig duft i sjampoen, noe selskapet hevder det er.

I 2021 skrev KK om risvann som en ingrediens som var på vei ut i hårproduktmarkedet - en gammel tradisjon fra Asia. I den forbindelse tok vi kontakt med frisør Erik Thorsen som kunne bekrefte at mange vil oppleve at håret vil føles mykere og tykkere.

- Det er også noe med opplevelsen vi får. Føles håret blankt, tjukt og fint er det tipp topp, men at det har en langvarig, dyptvirkende effekt, det tror jeg ikke, sa han til KK den gang.

Når det gjelder raskere hårvekst, var han skeptisk. Hårvekst er en prosess som skjer inni hårsekken. Med mindre man mangler vitaminer eller sliter med håravfall, tror ikke Thorsen at spesifikke produkter eller ingredienser vil gi raskere hårvekst.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer