Kosthold:

Dette er verdens sunneste land

Middelhavsdietten kan ha stor påvirkning på resultatet.

SUNNESTE LAND: Nå har verdens sunneste land blitt kåret, og ikke overraskende er det landet som troner toppen et land hvor Middelhavsdietten er veldig populær. FOTO: NTB Scanpix
SUNNESTE LAND: Nå har verdens sunneste land blitt kåret, og ikke overraskende er det landet som troner toppen et land hvor Middelhavsdietten er veldig populær. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

KK har tidligere omtalt «Middelhavsdietten» som den trolig mest populære i 2019. Denne dietten er godt variert, mindre streng, inneholder mye grønt OG - hold deg fast - tillater et lite glass vin til maten!

- Middelhavsdietten er ganske kjent innen ernæringsmiljøet, og jeg vil gjerne legge til at dette er mer et kosthold - enn en diett. Middelhavskostholdet ligger dessuten nært opp til våre eksisterende kostholdsanbefalinger fra helsedirektoratet til en helsefremmende kost, så hvis det er sånn at folk begynner å bli ekstra interessert i Middelhavskost i motsetning til andre og ofte mer ekstreme dietter, så er dette veldig positivt.

Det sier autorisert klinisk ernæringsfysiolog ved Haukeland Universitetssykehus, Ragnhild Lekven Fimreite, til KK.

LES OGSÅ: Her er tipsene som sikrer deg et sunt kosthold

Flinke på kosthold

Nå har også verdens sunneste land blitt kåret, og ikke overraskende er det landet som trekker det lengste strået her et land nært Middelhavet. Ifølge nyhetsnettstedet Daily Mail er nemlig Spania helt på topp på matfronten, og eksperter tror årsaken til spanjolenes sunne helse er nettopp denne mye omtalte dietten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer