Leve hele livet-kåring

Dette er vinneren: Norges beste kommune å bli eldre i

Leve hele livet skal bidra til at eldre kan mestre livet lenger og ha en trygg og aktiv alderdom. Nå er Norges beste kommune kåret.

GOD ALDERDOM: Hva skal til for å ha en trygg og aktiv alderdom? Å få hjelp og støtte til å mestre livet er et av fokusområdene i Leve hele livet-reformen. Foto: NTB/Scanpix
GOD ALDERDOM: Hva skal til for å ha en trygg og aktiv alderdom? Å få hjelp og støtte til å mestre livet er et av fokusområdene i Leve hele livet-reformen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Melhus kommune er kåret til Norges beste kommune for eldre, under utdeling av Leve hele livet-prisen.

Tre kommuner var nominert til prisen:

Sør-Varanger kommune, Melhus kommune og Vennesla kommune. Og det er altså Melhus som har stukket av med gullet.

Leve hele livet-prisen utdeles av Helse- og omsorgsdepartementet til en kommune som gjennom kvalitetsforbedringsarbeid jobber godt med «Leve hele livet-reformen» – som er myndighetenes reform for et mer aldersvennlig Norge. Du kan lese mer om hva reformen innebærer lenger nede i artikkelen, men i korte trekk handler det om at eldre skal kunne mestre livet lenger og ha en trygg og aktiv alderdom.

Prisen deles ut årlig og vinneren premieres med 100 000 kroner.

Vinnerkommunen Melhus: – Det viktigste er hva innbyggeren har behov for

Det er kommunene som har ansvar for å følge opp reformen. Så hvordan jobbes det med dette i kommunene – og hva er fokus i de beste kommunene, om vi tar utgangspunkt i at dette er de tre nominerte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer