Vintertrening:

Dette gir deg energi, selvfølelse, selvtillit og bedre søvn

Her er rådene som hjelper deg opp av sofaen i mørketida.

GIR HELSEFORDELER: Lys og frisk luft er viktig for mental og fysisk helse. Foto: Shutterstock NTB Scanpix
GIR HELSEFORDELER: Lys og frisk luft er viktig for mental og fysisk helse. Foto: Shutterstock NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): - Mørkere og kortere dager kan gjøre at motivasjonen for å komme seg ut på trening daler. Prinsippene og anbefalingene for trening er de samme som ellers i året, vi må bare prøve å ikke bruke den mørkere årstiden som en hindring for å trene, sier Anne Mette Rustaden, førsteamanuensis ved seksjon for helse- og treningsfysiologi ved Høyskolen i Innlandet.

Ifølge Rustaden er det lurt å planlegge for gode treningsrutiner gjennom vinterhalvåret, og tenke på aktivitet som en helårsaktivitet. Helsegevinstene fra trening er vel så viktige om vinteren som om sommeren. Variasjon i årstidene bør sees på som et gode som skaper variasjon i hvilke aktiviteter man gjør.

- For mange er nok det enkleste å gå eller løpe seg en tur uansett årstid, men det er helt normalt å kjenne at dette er litt tyngre når det er mørkt, kaldt og bløtt ute. På den annen side er det bedre å nyte innekosen etter en trimtur, sier Rustaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer