Syk i julen:

Dette har du krav på hvis du blir syk i julen

Nei, du får ikke igjen alle fridagene.

SYK I JULEN: Om du blir syk i ferien, har du ikke samme krav som om du blir syk ellers i året. FOTO: NTB scanpix
SYK I JULEN: Om du blir syk i ferien, har du ikke samme krav som om du blir syk ellers i året. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter uker med venting, nedtelling og lengting er juleferien endelig her. For de fleste står fritid, familiekos og god mat på agendaen, og da er det ekstremt kjedelig å ha blitt syk akkurat i nå. Fridagene blir plutselig tilbrakt sengeliggende med smertestillende og snytepapir, og blir ikke akkurat slik som du håpet på.

Det er alltid skuffende å bli syk når man har ferie, uansett om det er vinterferie eller sommerferie, men en liten trøst er at man da kan få feriedagene igjen senere. Ferieloven § 9 bestemmer at man kan kreve å få ta ut feriedagene senere, altså at man har sykedagene i ferien til gode.

En av grunnene til at det er ekstra kjedelig å bli syk i julen, er at disse lovene ikke gjelder for julens helligdager. Disse fridagene har du nemlig ikke krav på å få igjen.

- Er man syk på en helligdag, kan man ikke kreve å ta ut fridagen senere. Grunnen er at helligdager ikke regnes som feriedager, jfr. ferieloven paragraf 5, sier Sissel Bergh-Jacobsen, som er advokat MNA ved advokatfirmaet NorJus DA.

LES OGSÅ: Blir du ikke kvitt forkjølelsen? Her er forklaringen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.