Armhuler

Dette kan armhulene si om helsen vår

Mørk hud, svette og kløe.

ARMHULER: Det er lettere sagt enn gjort å få plettfri hud under armene. Heldigvis har ekspertene en mistanke om hvorfor vi får mørkere hud og inngrodde hår under armene, og løsningen handler ikke bare om hvordan vi ser ut, men kan også være bra for helsen og bakteriefloraen vår. Foto: Image Source
ARMHULER: Det er lettere sagt enn gjort å få plettfri hud under armene. Heldigvis har ekspertene en mistanke om hvorfor vi får mørkere hud og inngrodde hår under armene, og løsningen handler ikke bare om hvordan vi ser ut, men kan også være bra for helsen og bakteriefloraen vår. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På film og tv ser vi mange kvinner med perfekt hud. Ja, til og med huden under armene ser plettfri ut! Så reiser vi våre egne armer og ser oss i speilet. Der ser vi hårrøtter, rødblusset eller mørkere hud. For oss som drømmer om plettfrie armhuler til sommeren lønner det seg å høre på ekspertene. Det kan nemlig være at plagene våre skyldes svakheter i egne rutiner, og det kan føre til både bakteriedannelse og allergier.

LES OGSÅ: - Noe av det verste du kan gjøre mot huden

1. Kløe eller irritasjon

Grethe Marie Grimen er hudterapeut og driver hudpleieskole. Ifølge henne kan kløe og irritasjon i armhulene skyldes at vi er allergiske eller at huden vår irriteres av enkelte stoffer som brukes i deodoranter.

- Det er veldig vanlig å reagere på blant annet aluminiumsalter. Men det er en rekke stoffer, både parfymestoffer, konserveringsmidler og annet som folk reagerer på, forklarer hudterapeuten. 

Grimen legger til at vi ikke trenger å reagere på disse stoffene med en gang vi begynner å bruke et produkt, men at vi etter lang tids bruk kan utvikle allergi eller intoleranse mot enkelte stoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer