Tilsatt sukker:

Dette kan skje med kroppen din når du spiser for mye sukker

Både humøret og huden må lide for det.

TILSATT SUKKER: Litt er ikke farlig, men for mye tilsatt sukker er ikke bra. FOTO: NTB Scanpix
TILSATT SUKKER: Litt er ikke farlig, men for mye tilsatt sukker er ikke bra. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul og en del av oss har nok et litt høyere sukkerinntak enn vi pleier. Det skal vi selvsagt ikke ha dårlig samvittighet for, for det er jul en gang i året, og det er vel tross alt begrenset hvor mye skade noen marsipangriser i desember kan gjøre?

Men vi nordmenn kan også ha et litt høyere sukkerinntak enn anbefalt i løpet av årets øvrige måneder, og det kan merkes på både hud, psyke, humør og vekta. Det er ikke farlig å spise sukker, men det er anbefalt at vi holder oss til et sukkerinntak som tilsvarer 10 prosent av energiinntaket vårt eller mindre. Det vil for en kvinne som trenger 2000 kalorier om dagen si rundt 50 gram sukker – eller en halvliter cola.

LES OGSÅ: - Jeg hadde gått 100 dager uten sjokolade, potetgull og potetgull og humøret mitt kunne ikke ha vært verre

Kan gjøre oss deprimerte

Vi vet blant annet at et kosthold med mye tilsatt sukker kan gjøre oss daffe og dessuten at det er tomme kalorier, samt at det ikke er godt nytt for tennene våre, men det er også gjort forskning som kan tyde på at sukkeret heller ikke er særlig bra for psyken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer