Longevity:

Dette kostholdet skal sikre deg et langt liv

- Minner veldig mye om et annet kosthold som vi anbefaler, sier ekspert.

ET LANGT LIV: Mannen bak dietten påstår selv at han planlegger å leve til han er 120 år ved å følge disse kostholdsrådene.
ET LANGT LIV: Mannen bak dietten påstår selv at han planlegger å leve til han er 120 år ved å følge disse kostholdsrådene. Vis mer
Publisert

Et langt liv med god helse er et mål for mange av oss. Du prøver gjerne å være i fysisk aktivitet, spise sunn mat, holde en sunn vekt og unngå røyk og tobakk for å ta vare på helsen din så godt du kan.

Noen er nok mer opptatt av dette enn andre, men de færreste har nok et ønske om et kort liv med mye sykdom.

I søken etter det lange, gode liv har det dukket opp flere dietter og kosthold som lover deg nettopp det. Et eksempel "Longevity"-dietten, som skal sikre deg et langt liv.

Så hva er det som gjør det kostholdet så spesielt?

Dette kjennetegner "Longevity"-dietten

Kostholdet er satt sammen av en biokjemiker kalt Valter Longo. Han er direktør for University of South Californias Longevity Institute, skriver Womanshealth.

Longo er kjent for sin forskning på faste, effekten av næringsstoffer på genene dine og hvordan disse kan påvirke aldring og risikoen for sykdommer.

Selv påstår han at han planlegger å leve til han er 120 år ved å følge disse kostholdsrådene.

Så hva innebærer rådene?

"Longevity"-dietten handler om å spise grønnsaker, frukt, nøtter, bønner, olivenolje og sjømat med lite kvikksølv. De fleste matvarene er plantebaserte, som generelt har mer vitaminer og mineraler, kostfiber og antioksidanter, og et lavere innhold av mettet fett og salt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer