Kviser:

Dette kvise-trikset går viralt på TikTok

Men er det så lurt?

SJENERENDE KVISER: Røde og vonde kviser kan være både ubehagelig og irriterende, men det finnes heldigvis råd for å bli kvitt dem.
SJENERENDE KVISER: Røde og vonde kviser kan være både ubehagelig og irriterende, men det finnes heldigvis råd for å bli kvitt dem. Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Alle som har våknet opp med en stor, rød og vond kvise i ansiktet vet hvor frustrerende det kan være. Ja, kviser er normalt og de fleste av oss har kviser innimellom, men det gjør det ikke mindre irriterende!

Ofte føles huden finest og glattest når du ikke har noen planer i det hele tatt, men rett før en viktig begivenhet popper de uvelkomment frem, for eksempel samme dag som du skal på en lovende date.

Heldigvis antyder en ny TikTok-trend anbefalt av en lege, at det finnes en måte å roe ned de sinte kviser på, slik at du kan fortsette dagen som normalt (og gå på date uten å føle at han stirrer på kvisen din hele kvelden).

Trikset går ut på at neste gang du får en rød og vond kvise, bør du finne frem en flaske med øyedråper og ta noen dråper på kvisen med litt bomull for å redusere rødheten.

Det er viktig å merke seg at resultatene bare skal være midlertidige, og at det ikke behandler kvisen på noen måter. Likevel skal det ifølge TikTok hjelpe med å dempe rødheten en periode.

Men er det virkelig så enkelt? Hva sier norske hudleger om trikset?

ØYEDRÅPER PÅ HUDEN: En ny TikTok-trend handler om å roe vonde kviser med øyedråper, men er det virkelig mulig?
ØYEDRÅPER PÅ HUDEN: En ny TikTok-trend handler om å roe vonde kviser med øyedråper, men er det virkelig mulig? Vis mer

- Kan fungere i teorien

- Dette TikTok-trikset går ut på å bruke øyedråper som er ment for å redusere røde øyne, til å akuttbehandle røde kviser. Slike øyedråper inneholder en vasokonstriktor, som vil si at middelet får blodårene til å trekke seg sammen. Dette kan i teorien fungere, men ofte er det ulike formuleringer for slimhinner i øyne og vanlig hud, så hvor effektivt det er å bruke øyedråper på huden vet jeg ikke.

Det sier Anne Birgitte Nordal, som er hudlege ved Hudklinikken Jon Langeland i Oslo, til KK.

Nordal sier at det uansett kun vil være en kortvarig reduksjon i rødhet, og at det ikke vil behandle kvisen i det hele tatt.

- Personlig ville jeg heller brukt concealer for å dekke kvisen, da holder den seg skjult dagen gjennom. Du kan heller få profesjonell hjelp til rens og kremer for å forebygge og å behandle kviser, råder hun.

EKSPERTEN: Anne Birgitte Nordal er hudlege ved Hudklinikken Jon Langeland i Oslo.
EKSPERTEN: Anne Birgitte Nordal er hudlege ved Hudklinikken Jon Langeland i Oslo. Vis mer

- En hype

De fleste har vel hørt ulike kjerringråd for å bli kvitt kviser, som potetmel, tannkrem, sitron eller eddik, og eksperten mener øyedråper havner i samme kategori.

- Dette er en hype, som da man før i tiden puttet tannkrem på kvisene. Jeg vil heller anbefale et aktivt produkt som er utviklet for å behandle hud og kviser.

Det sier Ann-Kristin Stokke, som er fagsjef hos Skintific til KK.

Stokke sier at med et tilpasset produkt får du et produkt som behandler alle de ulike årsakene til kvisen, nemlig opphopning av døde hudceller og talg, altså en tett pore. Du får også reduksjon av akne-bakteriene og den anti-inflammatoriske effekten som tar ned det røde og irriterte.

- Bruk heller øyedråper der de er ment å brukes, i øynene, råder hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer