Kosmetiske operasjoner for eldre

Dette legger godt voksne seg under kniven for

Det er spesielt øyelokkene vi ønsker å korrigere i godt voksen alder.

IKKE UNATURLIG: – Et ønske om en kosmetisk forandring i godt voksen alder er på mange måter en naturlig konsekvens av at vi lever lengre, mener kirurg. Foto: Scanpix.
IKKE UNATURLIG: – Et ønske om en kosmetisk forandring i godt voksen alder er på mange måter en naturlig konsekvens av at vi lever lengre, mener kirurg. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Et ønske om en kosmetisk forandring i godt voksen alder er på mange måter en naturlig konsekvens av at vi lever lenger og regner oss som unge i en lengre periode enn tidligere.

Det mener Marius Barstad, spesialist i plastisk kirurgi, PhD, ved Fornebuklinikken.

Sammen med kollegaene har han sett på tall over hvor mange i aldersgruppen 45-60 år, og aldersgruppen over 60 år, som har fått gjennomført ett eller flere plastiske operasjoner i perioden fra 2010 frem til i dag.

Og det er særlig ett område på kroppen de godt voksne ønsker å fikse på.

Øyelokk og fettsuging

- De fleste i målgruppen 55 pluss ønsker å gjøre inngrep på ansikt og øyelokk, sier Barstad.

Det er også mange i denne aldersgruppen som ønsker å operere bryster og mage, ifølge kirurgen.

Dette samsvarer også med 2016-statistikken fra den Amerikansk plastikkirurgiske forening. I aldersgruppen over 55 år er det hengende øyelokk de fleste får operert, etterfulgt av ansiktsløft, arrkorrigering i huden, fettsuging og panneløft.

- I aldersgruppen over 65 år, er 11 prosent av alle inngrep derimot ikke-kirurgiske, som for eksempel botox og fillers, ifølge, Ingela Lundin Kvalem, PhD og førsteamanuensis i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer