Kosmetiske operasjoner for eldre

Dette legger godt voksne seg under kniven for

Det er spesielt øyelokkene vi ønsker å korrigere i godt voksen alder.

IKKE UNATURLIG: – Et ønske om en kosmetisk forandring i godt voksen alder er på mange måter en naturlig konsekvens av at vi lever lengre, mener kirurg. Foto: Scanpix.
IKKE UNATURLIG: – Et ønske om en kosmetisk forandring i godt voksen alder er på mange måter en naturlig konsekvens av at vi lever lengre, mener kirurg. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Et ønske om en kosmetisk forandring i godt voksen alder er på mange måter en naturlig konsekvens av at vi lever lenger og regner oss som unge i en lengre periode enn tidligere.

Det mener Marius Barstad, spesialist i plastisk kirurgi, PhD, ved Fornebuklinikken.

Sammen med kollegaene har han sett på tall over hvor mange i aldersgruppen 45-60 år, og aldersgruppen over 60 år, som har fått gjennomført ett eller flere plastiske operasjoner i perioden fra 2010 frem til i dag.

Og det er særlig ett område på kroppen de godt voksne ønsker å fikse på.

Øyelokk og fettsuging

- De fleste i målgruppen 55 pluss ønsker å gjøre inngrep på ansikt og øyelokk, sier Barstad.

Det er også mange i denne aldersgruppen som ønsker å operere bryster og mage, ifølge kirurgen.

Dette samsvarer også med 2016-statistikken fra den Amerikansk plastikkirurgiske forening. I aldersgruppen over 55 år er det hengende øyelokk de fleste får operert, etterfulgt av ansiktsløft, arrkorrigering i huden, fettsuging og panneløft.

- I aldersgruppen over 65 år, er 11 prosent av alle inngrep derimot ikke-kirurgiske, som for eksempel botox og fillers, ifølge, Ingela Lundin Kvalem, PhD og førsteamanuensis i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.