Kino

Dette legger vi fra oss på kino

Popcorn og smågodt-rester er IKKE det verste...

EKKELT: Mange legger igjen mye rot på kino, men vi ante ikke at det kunne bli så ekkelt.  Foto: DPA
EKKELT: Mange legger igjen mye rot på kino, men vi ante ikke at det kunne bli så ekkelt. Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kino skal være et sted for hygge, kos og massevis av snacks. Og selv om det helt klart finnes kinogodteri du bør styre unna, faller vel de fleste av oss for popcorn-fristelsen. Og når man sitter der i mørket, er det ikke alltid så lett å unngå søl. Men det er ikke alle som er like uskyldige...Da vi ringte rundt til norske kinoer for å høre litt om temaet, ble vi mildt sagt sjokkert. 

- Noen oppfører seg ikke på kino og bryter til og med loven. Men vi på kinoene har prosedyrer for alt. Men det vi finner absolutt oftest er absolutt tomme flasker og popcornbeger, sier administrerende direktør i Trondheim Kino, Arild Kalkvik. 

Kalkvik forteller at kinomedarbeiderne ofte får seg en stor overraskelse når de skal rydde. 

- Det jeg synes er rarest er at vi finner svært mange dyre ting. Det er jo litt annerledes enn om man finner godteri, snus og tomme begere. Vi har faktisk funnet både gåstoler og rullestoler til overs, og da kan man jo lure på hva i all verden de har sett på kino som får noen til å sette igjen noe sånt, sier han. 

Videre forteller han at de ofte finner både dyre briller og til og med har funnet et gebiss i salen.

Knut Evensen jobber som filmatekmedarbeider på Filmateket i Oslo. Her viser de festivaler eller nyere filmer som ikke kommer i allminenlig distribusjon. 

SNUS: Det er alltid mye snus igjen i salen etter en kinovisning, forteller en norsk kinomedarbeider til kk.no.  Foto: NTB scanpix
SNUS: Det er alltid mye snus igjen i salen etter en kinovisning, forteller en norsk kinomedarbeider til kk.no. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det ekleste jeg finner er snus som folk bare har spytta på gulvet. Eller bananskall og epleskrotter og sånne ting. Det er ikke et stort problem, så jeg klager ikke så mye på det. Finner ofte papir, pappkurver, kopper, vanlige briller og noen ganger mobiltelefoner og nøkler, sier han. 

Urinerer og spyr i salen

Men det stopper ikke der. 

En medarbeider på Nordisk Film Kino (som ønsker å være anonym) fortalte oss om en meget spesiell episode, da de hadde valgt å ha alkoholservering i salen. 

- Det var under en ganske stor premiere, og på den kinoen jeg jobber så serverer vi av og til alkohol. Det hadde vi gjort denne gangen. Da var det noen som hadde urinert i salen og det stinket grådig. Folk klaget over det og flere måtte få tilbake pengene, sier han. 

- At mindre barn er uheldige og tisser gjennom bleier på kino opplever vi innimellom. Men vi har gode prosedyrer for det også. Det verste vi opplever er voksne folk som er fulle og kaster opp. Vi prøver derfor å kontrollere at folk ikke er beruset når de kommer inn på kinoen. 

- Men selvfølgelig skjer det jo, som på alle offentlige plasser, at folk blir syke og må kaste opp. Da må vi bare forsøke å rydde opp så fort som mulig, sier han. 

COO/Salgs- og Driftsdirektør ved Nordisk Film Kino, Espel L.Pedersen vil legge til at dette ikke er av de største utfordringene. 

- Det er ikke en utfordring for oss at mange spyr i kinosalen, men at det kan ha hendt hos oss som det kan hende på bussen eller på biblioteket en gang imellom kan man ikke komme unna, sier Espen L. Pedersen. 

LES OGSÅ: Den ekle sannheten om puten din

Har sex i salen

Noen benytter også kinosalen til å utføre ekstra private aktiviteter

- På visningen av «Fifty Shades Of Grey» så skal det ifølge medier ha forekommet forsøk på introm omgang. Det prøver vi å stoppe. Kinoen er jo den ultimate dating-arenaen, men alle som går på kino skal føle seg trygge sier han. 

COO/Salgs- og Driftsdirektør ved Nordisk Film Kino, Espel L.Pedersen, understreker at dette handler om unntakstilfellene. 

- Dette ikke er representativt for den ordinære kinogjenger og en vanlig dag på kinoer i Norge. De aller fleste av gjestene våre er veldig flinke og oppfører seg bra, sier han. 

KOS: Kino skal være en hyggelig aktivitet, men det er det ikke alltid for de som må rydde.. Foto: Image Source
KOS: Kino skal være en hyggelig aktivitet, men det er det ikke alltid for de som må rydde.. Foto: Image Source Vis mer

LES OGSÅ: Snopet du bør droppe på kino

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer