Angrer På Tatovering

Dette må du vite om å fjerne en tatovering

- Det tar minst ett år å fjerne en tatovering.

FJERNE TATOVERING: Det kan være lurt å tenke seg om en gang eller to før du tar en tatovering - det er nemlig smertefullt å få den fjernet! Foto: NTB Scanpix
FJERNE TATOVERING: Det kan være lurt å tenke seg om en gang eller to før du tar en tatovering - det er nemlig smertefullt å få den fjernet! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har en tatovering fikk du nok høre dette av flere før du tok den: Du vet at den blir der for alltid? Tenk om du angrer? Vel, noen angrer faktisk på en tatovering. Og det er mulig å fjerne den, men det vil være både kostbart og smertefullt. 

LES OGSÅ: Så fort blir du hekta på tatoveringer

- Det tar lang tid å fjerne en tatovering. Og det avhenger av hva slags tatovering du har, sier Camilla Wessel, sykepleier ved Oslo Kosmetiske Lasersenter til KK.no.

Å fjerne en tatovering gjøres med en lasermaskin som «sprenger» fargemolekylene til ørsmå partikler. Wessel anbefaler at det beste er å vente åtte uker mellom hver behandling. 

- Du må altså ha tålmodighet hvis du ønsker å fjerne en tatovering. Har du en tatovering med farger, spesielt grønt, lyseblått og turkist, vil det ta enda lengre tid. Personer som for eksempel har en tatovering av en rose med grønne blader vil oppleve at grønnfargen sitter igjen lenger.

Og ja – det gjør vondt:

- Det gjør vondt. Men på en annen side er det også veldig fort gjort. En rose på skulderen tar ofte bare et halvt minutt å behandle hver gang. Har du et par bokstaver er det gjort på ti sekunder, sier Wessel.

Har du en arm som er helt dekket av tatoveringer tar det selvfølgelig lenger tid. 

- Det er mulig å benytte seg av en bedøvelseskrem i forkant som fungerer ganske bra, men du vil aldri synes at det er godt å fjerne en tatovering. Men så er jo smerteterskel individuelt, noen klarer det greit, mens andre synes det gjør mer vondt. 

LES OGSÅ: Er øretatovering den nye trenden?

MYE PENGER: Det koster litt å ta en tatovering, men det koster enda mer å få den fjernet.  Foto: Lovelylight / Alamy/All Over Press
MYE PENGER: Det koster litt å ta en tatovering, men det koster enda mer å få den fjernet. Foto: Lovelylight / Alamy/All Over Press Vis mer

Du kan ikke være solbrun før en laserbehandling

Hvor lang tid du må forvente å bruke på å fjerne en tatovering avhenger av flere ting, forklarer sykepleieren. Det kommer så klart an på størrelsen, men også hvor gammel tatoveringen er og om du har etterfylt den slik at det er mer blekk i huden, og hva slags farger. tatoveringene blir større og større, jo mere farger du har. 

- Noen trenger ti runder, andre femten og andre tyve. Men det tar uansett minst ett år å fjerne en tatovering.

En viktig ting når du skal fjerne en tatovering er at du helst ikke skal være solbrun før behandlingen, fordi det er lett å bli depigmentert. 

- Vi anbefaler ofte å ta en «sommerferie» hvis du har tatt fire - fem behandlinger for å få sol på kroppen, og så komme tilbake til høsten for å fortsette behandlingen. Sola bleker også ned tatoveringen, forklarer Wessel.

- En bivirkning med laser vil alltid være mulighet for å få arr og depigmentering, men dette er sjeldent nå som laserne har blitt bedre. 

LES OGSÅ: Kan man tatovere seg mens man er gravid eller fortsatt ammer? 

Kostbart å fjerne en tatovering 

Prisen på å fjerne en tatovering varierer, men en ting er sikkert; du må ut med en god del penger. Daglig leder i Drammen Laserklinikk, Drude Kilen, forklarer at prisen avhenger av flere ting.

- Det avhenger av hvor mye blekk du har i tatoveringen din. Har du tynne streker er det mye rimeligere, men om tatoveringen har mye blekk eller er etterfyllt blir det mer kostbart. 

I tillegg vet man aldri hvor lang tid det kommer til å ta å fjerne nettopp din tatovering, så det er vanskelig å vite på forhånd. Men Kilen sier at et par bokstaver kan komme på mellom fire og fem tusen kroner. 

LES OGSÅ: Ville du tatovert deg på underleppa?

Noen velger å tatovere over gamle tatoveringer 

Hanne Nordvik jobber som piercer og resepsjonist ved tatoveringsstudioet Leading Light i Bergen. Hun forklarer at det er en del personer som kommer for å tatovere over gamle tatoveringer. 

- Det kommer nok i gjennomsnitt tre til fire personer i uken som ønsker å tatovere over en tatovering de ikke er fornøyde med, sier Nordvik til KK.no. 

Hun forklarer at de noen ganger anbefaler kundene å ta en runde med laser før de dekker over en gammel tatovering. 

- Dette er spesielt hvis tatoveringen de har er veldig mørk eller har tykke linjer, sier hun. 

LES OGSÅ: Så enkelt er det å fjerne sprengte blodkar

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer