Fra innsiden av sykehjemmene under corona:

– Dette må jo bli en massiv smittespredning

Sykepleiere ved sykehjemsinstitusjonene er fortvilet over å ikke kunne være nok til stede for døende. I flere brev til Norsk Sykepleierforbund har de beskrevet hvordan de har opplevd de månedene med corona.

SÅRBARE: Coronapandemien har gått hardt ut over de eldste som trenger omsorg. For demente personer har det vært ekstra vanskelig. Sykepleiere er fortvilet over å ikke strekke til. Foto: Frank May/NTB Scanpix
SÅRBARE: Coronapandemien har gått hardt ut over de eldste som trenger omsorg. For demente personer har det vært ekstra vanskelig. Sykepleiere er fortvilet over å ikke strekke til. Foto: Frank May/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Sånn som situasjonen er nå, med den bemanning og bare en sykepleier alene på natt, så klarer vi ikke å være der for alle pasientene. Heller ikke de som er døende. Vi har pasienter som har dødd alene, og det å vite at det skjer og kommer til å skje igjen, det gjør at jeg vet ikke om jeg orker å stå i denne jobben stort lengre».

Denne og lignende historier har sykepleiere delt med Norsk Sykepleierforbund. Mange sykepleiere som har følt coronapandemien spesielt tungt på kroppen.

– Det er historier om døende personer som blir liggende alene fordi det ikke er nok pleiere. Jeg har fått melding om det fra flere plasser i landet. Sykepleierne har mange sterke historier, sier Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund til Vi.no.

Hun understreker at det ikke har vært like ille alle steder. De fleste har fått et bra helsetilbud.

- Selv om de fleste pasienter har fått hjelp, og skal føle seg trygge på helsetjenestetilbudet, så har vi også fått beskrivelser fra fortvilte sykepleiere, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer