Påske

Dette påskegodtet er «verstingen»

- For kun ett av disse kunne du spist en stor og næringsrik lunsj, sier ernæringsfysiologen.

PASS PÅ: Det skal være lov å kose seg i påsken, men vær obs på det som er aller mest kaloriholdig.
Foto: JAN PETTER LYNAU, VG Foto: Foto: JAN PETTER LYNAU, VG
PASS PÅ: Det skal være lov å kose seg i påsken, men vær obs på det som er aller mest kaloriholdig. Foto: JAN PETTER LYNAU, VG Foto: Foto: JAN PETTER LYNAU, VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som påsken er her, skal det være lov å kose seg med både påskeegg, påskemarsipan og god mat. Det er tross alt det du gjør hver dag, som er viktigst for form, vekt og kroppens helse. 

Men det kan være greit å være klar over hva som er absolutt verst for oss. Pia Kristine Larsen, som er ernæringsfysiolog, forklarer hva hun mener er absolutt viktigst hvis du vil prøve å ha en litt sunnere påske.

- Godteri som inneholder store mengder sukker, er ikke så veldig bra for oss. En annen vesentlig ting er mengdene man spiser, som jeg mener er det viktigste punktet. Det er lov å kose seg litt, men når vi ser denne priskrigen hvor godteri blir ekstremt billig fører det til større innkjøp - og jo mer man kjøper, desto mer spiser man. 

- Vi kan gjerne unne oss litt godt i påsken, men vær i aktivitet og la noe av kosen være appelsin på skitur, så kan du nyte påsken med god samvittighet, sier hun. 

LES OGSÅ: Derfor legger fettet seg akkurat der

Ett egg inneholder 194 kilokalorier

Det er selvfølgelig viktigere å fokusere på å trene og spise sunt, enn å telle kalorier. Men for de som ønsker å unngå vektøkning i høytiden, er det greit å vite hva man bør styre unna. Selv om det ikke er typisk påskegodt, så vil Larsen advare mot det populære smågodtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer