Mensen:

Dette sier fargen på mensen om helsen din

- Forandrer den seg over noen menstruasjonssykler, burde man vurdere å sjekke det, sier gynekolog.

MENSEN: - Menstruasjonen er tiden i en kvinnes syklus når slimhinnen i livmoren blir støtt av og blør seg ut. Det er også derfor den er forskjellig i konsistens farge og lukt, sier gynekolog. FOTO: NTB
MENSEN: - Menstruasjonen er tiden i en kvinnes syklus når slimhinnen i livmoren blir støtt av og blør seg ut. Det er også derfor den er forskjellig i konsistens farge og lukt, sier gynekolog. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange kvinner kunne nok skrevet en hel bok om hvordan syklusen påvirker dem i dagliglivet. Eggløsning, PMS og mensen påvirker alt mulig rart i kroppen vår - humør, sexlyst, hud, matlyst, energinivåer og fordøyelse - og så videre, og så videre...

Under selve blødningen er det mange som opplever smerter og kramper. Kanskje har du også sett en stor variasjon i farger og konsistens på blodet?

Vet du egentlig hva de forskjellige fargene kommer av? Er det vanlig at det kommer veldig mørkt eller veldig lyst blod? Hvilke endringer og variasjoner er helt normale, og hvilke bør vi eventuelt være obs på? Det har vi spurt ekspertene om.

- Helt vanlig å oppleve mørkere farge

Blødningen kan komme i mange ulike «fargenyanser», og sannsynligheten er stor for at du har opplevd de fleste av dem: Brunlig, mørkebrun - nesten svart, lys rød, mørk rød, rosa.

Vi spør gynekolog ved Aleris Frogner, Sarah Bastienne Spallek-Halvorsen:

- Hvorfor kan fargen på mensen variere så mye i samme periode?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer