Du leser nå KK pluss

Silikon

Dette skal til for å få brystoperasjon dekket av staten

For store, for små eller rekonstruksjon - her er kravene.

BRYSTOPERASJON: Noen kvinner kan ha krav på å få brystoperasjon dekket av staten. Foto: Shutterstock / CandyBox Images
BRYSTOPERASJON: Noen kvinner kan ha krav på å få brystoperasjon dekket av staten. Foto: Shutterstock / CandyBox Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er absolutt ikke helt uvanlig at norske kvinner legger seg under kniven for å endre på brystene sine. For noen føles puppene for små, for ulike eller for store. Og i noen tilfeller kan en operasjon dekkes av staten, som for eksempel om du har helsemessige plager som følge av brystenes størrelse/form.

Ifølge tall fra Helsedirektoratet var det i fjor 1995 kvinner som fikk dekket brystreduksjon. 99 kvinner fikk rekonstruert brystene sine med proteser. De aller fleste av disse er arvelig disponert for å utvikle brystkreft og har valgt å fjerne brystkjertelen for å forebygge sykdom.  Sverre Harbo er seniorrådgiver i Helsedirektoratet og spesialist i plastisk kirurgi. Han forteller at når det kommer til å dekke brystoperasjoner er det viktig å kunne skille mellom det kosmetiske og noe som er fysisk «nødvendig». 

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer