Bedre kosthold:

Dette skal til for å lykkes i mer enn to uker

Vær konkret og fokuser på hva du vil ha MER av.

BEDRE KOSTHOLD: Ifølge ekspertene bør du bestemme deg nøyaktig for hva du skal endre. FOTO: NTB
BEDRE KOSTHOLD: Ifølge ekspertene bør du bestemme deg nøyaktig for hva du skal endre. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du et ønske om å ta grep om eget kosthold og komme i ordentlig gode rutiner for å føle deg sunn og frisk? Et helt nytt år en perfekt mulighet til å gjøre endringer for seg selv - enten om det er for å gå ned i vekt, bli i bedre form eller om man rett og slett bare vil føle seg litt bedre.

Dessverre er det mange som går i den fella hvor de såkalte nyttårsforsettene kun blir et kortvarig prosess. En av de typiske gjengangerne er å gå for hardt ut 1. januar, for så å miste mer og mer av motivasjonen. Til slutt er man plutselig helt tilbake til start.

Så hvordan klarer man egentlig å snu om kostholdet til det bedre og få det til å vare? Hva er det som skal til for at man trives så godt i den nye livsstilen at man aldri vil gå tilbake til gamle vaner?

Konkrete mål

Vi tok kontakt med klinisk ernæringsfysiolog og medvirker i podkasten «Matmyter», Mari Eskerud. Hun sier til KK at det aller viktigste man må huske før man går i gang med nye kostholdsvaner, er å sette seg konkrete mål.

- Hvis målet er å spise sunnere, er det i seg selv et alt for diffust mål, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer