P-piller:

Dette skjer med kroppen din når du slutter med p-piller

P-pilleslutt kan ha både positive og negative effekter.

HOVEN: Mange kvinner føler seg hovne i kroppen etter å ha sluttet med p-piller. Det skyldes hormonbalansen. FOTO: NTB Scanpix
HOVEN: Mange kvinner føler seg hovne i kroppen etter å ha sluttet med p-piller. Det skyldes hormonbalansen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

P-piller er et veldig populært og utbredt prevensjonsmiddel, og i dag bruker hele 20 prosent av fruktbare kvinner i Norge p-piller. Noen opplever ingen plager, mens andre er veldig plaget av ubehagelige symptomer. Det samme gjelder ved p-pilleslutt.

Det kan være mange årsaker til at kvinner slutter med p-piller, for eksempel for å bli kvitt plager, for å ta en pause for å "sjekke om kroppen virker" eller rett og slett fordi de har et ønske om å bli gravid. Uansett er det greit å vite at du kan oppleve plager ved p-pilleslutt.

- P-pillene hindrer eggløsning, som da motvirker uønsket graviditet. Når du slutter på p-pillene, begynner kroppen å produsere egg igjen, og du får regelmessige eggløsninger og menstruasjoner, forklarer Marius Johansen, som er medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og samfunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer