Inaktivitet

Dette skjer med kroppen når du slutter å trene

Mens kondisjonen synker kan blodtrykket stige.

SOFAKOS: Det er ikke alle av oss som er flinke til å trene jevnlig hele året. Men vet du egentlig hva som skjer med kroppen når du ikke trener? Foto: Liz Gregg / Mood Board/REX/All Over Press
SOFAKOS: Det er ikke alle av oss som er flinke til å trene jevnlig hele året. Men vet du egentlig hva som skjer med kroppen når du ikke trener? Foto: Liz Gregg / Mood Board/REX/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vet du hva som ville skjedd med kroppen din om du kuttet ut trening helt?

Ifølge ekspertene vil ikke bare formen din synke drastisk, men det kan rett og slett være skadelig for helsen din. 

LES OGSÅ: Dette er like farlig som å røyke

Forskjell etter kun én uke 

– Det tar dessverre ikke lang tid før «formen» synker, allerede etter en uke har mange negative prosesser begynt å melde seg, sier trener og fysioterapeut ved Artesia AS, Øystein Jensen - som også blogger på Trenhardt.com, til KK.no.

Hvor godt trent du er fra før av har selvsagt noe å si, men en person som trener en blanding av styrke og kondisjon vil merke at både styrken og utholdenheten har forverret seg etter et par uker. 

– Muskelmasse begynner å svinne idet man slutter med sine faste rutiner og boltrer seg i inaktivitet. Selvfølgelig ikke i stor grad, men tapet av muskelmasse er merkbart etter for eksempel bare et par uker med ferie. 

– Også kondisjonen må vedlikeholdes og pleies hver uke for å ikke lide. Ingen har god kondisjon uten å jobbe med det. Noen har lettere rent genetisk for å opparbeide seg denne utholdenheten, men ingen får det gratis. Dersom du lar være å pleie den, så kjenner man en merkbar negativ effekt av det etter bare 10-14 dager uten trening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer