Muskler

Dette skjer med musklene dine når du trener

Og så fort endrer det seg hvis du slutter med treningen.

I VEKST: Når vi trener styrke, trigger vi musklene til å vokse.  Foto: Shutterstock / antoniodiaz
I VEKST: Når vi trener styrke, trigger vi musklene til å vokse. Foto: Shutterstock / antoniodiaz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du bestemmer deg for å begynne å trene, stålsetter du deg for både svette, tårer og muligens blod. Du gjør det kanskje for kroppsfasongen sin skyld, eller er du mer opptatt av helseperspektivet?

Uansett er vi nysgjerrige på hva som skjer når du begynner å trene og hva det gjør med kroppen vår. For å finne svaret på det, har vi snakket med én ernæringsfysiolog og personlig trener, og én idrettsfysiolog. 

Trigger musklene til vekst med styrketrening

Personlig trener og ernæringsfysiolog Beate Rosvoll Eidissen har jobbet mye med styrketrening, og hun har også konkurrert i styrkeløft. Hun forteller at vi trigger musklene til å vokse når vi trener styrke. 

- Det er selvsagt avhengig av på hvilken måte man trener, for man kan trene spesifikt for å få større muskler og man kan trene spesifikt for å bli sterk. Likevel, skal man bli sterk, må man på et visst tidspunkt øke i muskelmasse for å bli sterkere. Ved styrketrening er det ikke bare musklene vi trener, men også ledd og skjelett, sier hun til KK.no. 

LES OGSÅ: Slik effekt har trening på kroppen 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer