P-piller:

Dette skjer når du slutter på p-piller

Flere endringer skjer med kroppen når du slutter på p-pillene, som økt sexlyst, flere eller færre kviser og mindre tørrhet «der nede».

P-PILLER: Du kan merke noen forandringer på kroppen når du slutter på p-piller. FOTO: NTB Scanpix
P-PILLER: Du kan merke noen forandringer på kroppen når du slutter på p-piller. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om du planlegger å bli gravid, eller det er andre grunner til at du skal slutte på p-pillen eller annen hormonell prevensjon, så lurer du kanskje på om det vil merkes på kroppen? Du har kanskje hørt at du kan oppleve å gå ned i vekt når du slutter? At du får uren hud eller at det påvirker sexlysten?

Og kanskje har du også hørt at det å gå på hormonell prevensjon i mange år kan redusere fruktbarheten?

Det kan skje litt med kroppen når du starter og slutter på p-piller, men sistnevnte er faktisk helt feil.

- Det er ingenting som har vist at det blir vanskeligere å få barn etter at du har gått på p-piller, sier Stine Therese Myhre Solli, som er sykepleier ved Sex og Samfunn.

Det er imidlertid slik at kroppen kan trenge litt tid til å justere seg etter at du har sluttet på prevensjonen. Har du brukt p-piller, p-plaster eller p-stav kan det ta opptil tre måneder før alt er tilbake til normalen, men for de fleste kommer eggløsningen raskt i gang. Har du gått på p-sprøyte kan det imidlertid ta opptil ett og et halvt år, men det er altså ingen grunn til å frykte at prevensjonen har påvirket evnen til å bli gravid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer