Fargede sjokoladelinser har vært på bordet så lenge vi kan huske, og knapt en barnebursdag har passert uten at kaken, selve pièce de résistance, er overstrødd med Non Stop.
Men det store spørsmålet er: hva smaker egentlig non-stop?
Dersom du spiste med bind for øynene, ville du kunne skille hvilken som var den røde, gule og grønne?
– Non Stop er blant sjokoladekategoriens bestselgere. Vi har brukt den samme grunnoppskrift i alle år og bruker den fortsatt i dag, forteller Madeleine Husby, brand manager i Freia.
– Den grønne har variert litt i smak igjennom årene, men har smakt ananas i alle fall de seneste 20 årene.

Ny is: - Kan like gjerne ha såpe i en kopp
Floppet?
Den som har stått i godterihylla med en forstående langpanne har tre varianter å ty til om man ønsker å pynte med fargede linser.
Internasjonale Smarties er litt større, og kommer i flere kvikke farger, inkludert blå. Non Stop på sin side, ble lansert i Sverige i 1947 og i Norge i 1952, og kommer i to varianter, klassisk og pastellfarget.
Ifølge Husby smaker sistnevnte kun melkesjokolade og er ikke tilsatt smaker, og skal være populær hos barnefamilier.
På spørsmål om noen smaker muligens har floppet opp gjennom årene, svarer Husby:
– Vi får som regel bare hyggelige tilbakemeldinger når det gjelder de ulike smakene. Ofte handler det om spørsmål rundt hvilke farger som smaker hva: «Er det sant at den grønne smaker ananas?».
– De ulike smakene har vært de samme de siste 20 årene, og er noe vi ikke ønsker å gjøre vesentlige endringer på, sier hun.

Dette er det beste stedet å oppbevare sjokoladen

Og smakene? De er som følger:
- Gul = sitron
- Oransje= appelsin
- Grønn = ananas
- Rød=bringebær
- Brun og svart = vanilje

Dette bør du unngå

8 retter som er i ferd med å forsvinne
