Dette tør vi ikke spørre legen om

Nordmenn liker å bruke google til å finne ut av helseproblemer.

GOOGLER OM HELSE: Vi har mange spørsmål om vår egen helse, og vi søker ofte råd på nettet. Foto: Rob Bayer/Shutterstock/NTB scanpix.
GOOGLER OM HELSE: Vi har mange spørsmål om vår egen helse, og vi søker ofte råd på nettet. Foto: Rob Bayer/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Internett har svaret på det aller meste, ikke minst gir det oss mulighet til å stille spørsmål anonymt. Noen føles kanskje for flaut å ta opp med legen, men nettet dømmer ingen! Risikoen er selvsagt at vi ikke nødvendigvis er kvalifisert til å vurdere svarene som dukker opp.

Lommelegen.no er et av stedene vi gjerne går med symptomer vi ikke vil ta opp med legen ansikt til ansikt. Ansvarlig redaktør Elisabeth Lofthus mener flere problemer som burde ha bli løst hos fastlegen.

– Våre leger får for eksempel en del spørsmål om ereksjonsproblemer, som nok er litt tabu for menn å ta opp med fastlege. Dessverre er det mange som prøver å løse problemet selv ved å handle potenspiller på nett, illegalt. Legemiddelverket fraråder det på det sterkeste, sier hun.

Fra Lommelegen har vi fått sju tema vi oftest sender inn spørsmål om. Deretter sjekket vi hva vi googler mest innenfor de ulike temaene.

Ereksjonssvikt

Dette googler vi:

  • «Hva er ereksjonssvikt?»
  • «Hva hjelper mot ereksjonssvikt?»
  • «Medisin for ereksjonssvikt»

Visste du at ereksjonssvikt er et vanlig problem?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.