Kalde pølser:

Dette visste du garantert ikke om kalde pølser

- Det er ikke meningen å spise pølser rett fra pakken, sier eksperten.

KALDE PØLSER: Visste du at det ikke er å anbefale å spise kalde pølser? Det stemmer. De kan nemlig inneholde en farlig bakterie. Foto: Shutterstock / HandmadePictures
KALDE PØLSER: Visste du at det ikke er å anbefale å spise kalde pølser? Det stemmer. De kan nemlig inneholde en farlig bakterie. Foto: Shutterstock / HandmadePictures Vis mer
Publisert

Pølser er alltid en slager, og det spesielt når vi skal på tur eller fyrer opp engangsgrillen i hagen. (Psst: - Hvis butikkene gjentar smågodt-krigen i år, bryter de viktige deler av intensjonsavtalen for sunnere mat)

Men har du for vane å ta deg en kald pølse eller to mens du venter på at grillen skal bli god og varm? Da anbefaler vi deg å lese videre. Det er nemlig ikke meninger å spise grillpølsene rett fra pakningen!

LES OGSÅ: Kan du ølpølsetrikset?

Det er IKKE meningen å spise pølser rett fra pakken

Elin Røssvoll, som er spesialveterinær i mattrygghet hos Animalia, forteller at de fleste pølser man får kjøpt i norske butikker er kokte, likevel er de ikke ment å skulle spises «rå» rett fra pakken, de skal varmebehandles. (Psst: Dette er noe av det sunneste kjøttet du kan spise)

- Dette er ofte ikke noe folk flest tenker over. En typisk situasjon er for eksempel ved grilling: man har sultne unger som ikke orker å vente til maten er ferdig, så man gir dem en kald «ventepølse». Dette er absolutt ikke å anbefale.

Videre forteller Røssvoll at grillpølser er et typisk eksempel på det vi kaller «utilsiktet spiseklar mat». Dette er produkter som kan bli oppfattet som spiseklare til tross for at produsenten har ment at de skal varmebehandles på nytt før servering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer