K-vitamin:

Dette vitaminet kan gi økt forbrenning av fett

K2 er et vitamin som ofte blir glemt, men det er viktigere enn du tror.

K-VITAMIN: - De fleste mennesker vil ha god helsegevinst av å øke inntaket av vitamin K2, mener eksperten. FOTO: NTB scanpix
K-VITAMIN: - De fleste mennesker vil ha god helsegevinst av å øke inntaket av vitamin K2, mener eksperten. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet jo at et balansert og variert kosthold er viktig for å få i seg alle de viktige næringsstoffene som kroppen trenger, men er du kresen i matveien, eller bare ikke flink til å spise variert nok, da kan det kanskje være lurt å ta noen kosttilskudd. Det betyr ikke at du må starte hver morgen med å svelge piller fra hele alfabetet, men noen vitaminer kan det være gunstig å få i seg.

– K2 er et vitamin man generelt får for lite av fra «vestens» kosthold. De fleste mennesker vil ha god helsegevinst av å øke inntaket av vitamin K2 ved å endre eller tilpasse nye kostvaner, eventuelt inkludere K2 i sitt daglige kosttilskudd, sier professor Jan Oxholm Gordeladze ved Universitetet i Oslo, til KK.no.

LES OGSÅ: D-vitamin er noe de færreste får i seg nok av

Han forteller at forskere nå har vist at K2 er viktig for mange kroppsfunksjoner, både når det gjelder å sørge for god helse og behandling av en rekke sykdommer som benskjørhet, hjerte- karsykdommer, overvekt og kreft.

Ifølge klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo Universitetssykehus, Mette Svendsen, er det ikke gitt noen anbefaling for inntak i de nordisk retningslinjene fordi det ikke er tilstrekkelig vitenskapelig grunnlag for dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer