Leddgikt og artrose:

– Diagnosen kom som en julegave

Liss Mona Røste (52) har alltid hatt vondt i kroppen og slitt med utmattelse. Det var ikke før hun ble godt voksen, at hun endelig fikk vite hvorfor.

MED ALVORLIG DIAGNOSE: Liss Mona Røste (52) lever i dag et godt liv med leddgikt og artrose. Hun er avhengig av medisinsk behandling, trening og sunn mat for å holde sykdommene i sjakk. Foto: Privat
MED ALVORLIG DIAGNOSE: Liss Mona Røste (52) lever i dag et godt liv med leddgikt og artrose. Hun er avhengig av medisinsk behandling, trening og sunn mat for å holde sykdommene i sjakk. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tenk deg at du store deler av livet sliter med smerter i kroppen og føler deg utmattet. At du prøver å hvile for å få mer energi, men opplever at det ikke hjelper. Tenk deg at du allerede som skoleelev på videregående går jevnlig til behandling for vondter og smerter i kroppen uten at plagene helt forsvinner. Tenk deg at vekten din øker og at plagene dine blir verre, uten at du vet hva årsaken er. For Liss Mona Røste (52) var dette en virkelighet hun hadde blitt vant til.

– Jeg har alltid hatt litt vondt. Jeg begynte å gå til fysioterapeut da jeg gikk på videregående på grunn av vond nakke, skuldrer og rygg som ikke fungerte optimalt. Jeg har jo vært stiv i kroppen, forteller hun til Vi.no.

I 30-åra begynte Røste å legge på seg. Etter hvert kom følelsen av å være sliten hele tida.

– Jeg følte bare utmattelse. Jeg hadde ingen energi til å gjøre noen ting. Uansett hvor mye jeg hvilte og slappet av, var jeg fortsatt like sliten, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.