Dietter

Disse 10 diettene googles mest - kun to vurderes som gode

- Det er to dietter her som stikker seg ut for meg, sier ernæringsfysiolog.

NYSGJERRIG: For en stund siden fikk vi tilsendt en liste fra Google som viste oss hvilke dietter som blir mest googlet i det store USA. FOTO: NTB Scanpix
NYSGJERRIG: For en stund siden fikk vi tilsendt en liste fra Google som viste oss hvilke dietter som blir mest googlet i det store USA. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvor bra det egentlig er å følge en streng diett er et stadig omdiskutert tema. Noen slår et slag for dietter og mener det er en bra ting som kan føre med seg flere helsefordeler, mens andre kostholdseksperter er motstandere av «diettsamfunnet» - der vi kutter ut konkrete matvarer og kaster oss på fastekurer.

Uansett hva «vanlige» folk og eksperter mener, så er det i alle fall én ting som er sikkert og visst - og det er at vi generelt er veldig opptatt av dietter, både i Norge og i utlandet. Det googles tusenvis av spørsmål rundt hvilken diett man bør gå for for å oppnå det og det målet hver eneste dag.

LES OGSÅ: Bør du droppe diettene for godt?

Her er de diettene som googles mest:

1. Keto-dietten

Keto-hysteriet tok noen for et par år tilbake. Denne dietten går ut på å redusere karbohydratinntaket kraftig og heller spise mer fett. Dette gjør at kroppen i større grad må bruke fett som energikilde, og da vil fettsyrene brytes ned i leveren til ketonlegemer.

Det er denne prosessen som har gitt navn til keto-dietten. Det har Vegard Lysne, som er klinisk ernæringsfysiolog og stipendiat ved Universitetet i Bergen, tidligere sagt til KK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer