Ryggsmerter:

Disse 5 øvelsene kan redde ryggen

Vink farvel til ryggsmertene og ønsk våren velkommen!

RYGGSMERTER: KKs treningsekspert Christian Torp viser deg fem øvelser som kan redde ryggen din. FOTO: NTB
RYGGSMERTER: KKs treningsekspert Christian Torp viser deg fem øvelser som kan redde ryggen din. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I min forrige spalte skrev jeg om korsryggplager og hvorfor så mange opplever murring, stivhet, slitenhet og «et bånd over korsryggen». Jeg beskrev ryggen som en trassig treåring som ikke har lyst til det du har lyst til. Du blir sur, ryggen er sur og hverdagen blir etterhvert vanskelig. Løsningen er ofte økt aktivitetsnivå og mindre stillesitting.

Ryggsøylen vår er en sterk og stabil struktur, og smerte betyr ikke nødvendigvis at det er en svakhet eller skade på ryggen din. Smerten kan ofte være forårsaket av flere faktorer, vi vet at både inaktivitet, stress og dårlig søvn over tid kan gi en vond rygg.

Dette er hverdagstriggere som ikke vil gi en konkret skade på ryggen din, men du kan allikevel oppleve smerter og ubehag. Løsningen på dette er økt aktivitetsnivå, bedre søvn og stressmestring.

Sjelden farlig med vondt i ryggen

Det er faktisk så få som 1-2 prosent av alle ryggsmerter som har en alvorlig, underliggende årsak. Dersom dette gjelder deg, vil du henvises videre til billeddiagnostikk og videre utredning. Noen ganger inntreffer kraftigere ryggsmerte som av og til skyldes prolaps, trykk på en nerve eller en skrive, men heller ikke dette er farlig. Ja, det er svært smertefullt og hemmende når det inntreffer, men i de aller fleste tilfeller klarer kroppen å håndtere dette selv, gjerne med gode råd fra for eksempel fysioterapeut eller kiropraktor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer