Høyt blodtrykk

Disse bør drikke under to kopper kaffe om dagen

Kaffe regnes for å ha positive helseeffekter ved et inntak som ikke er for høyt. Samtidig øker de negative risikoene allerede ved to kopper kaffe om dagen for de med svært høyt blodtrykk, viser denne studien.

SVÆRT HØY BLODTRYKK? Da skal du passe nøye på kaffeinntaket ditt, ifølge en studie. Foto: NTB
SVÆRT HØY BLODTRYKK? Da skal du passe nøye på kaffeinntaket ditt, ifølge en studie. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at rundt 15 prosent av norske kvinner og menn har for høyt blodtrykk. Dermed er dette en av de vanligste helseplagene i befolkningen, etter artrose.

Har du høyt blodtrykk, kan du ta grep som å være fysisk aktiv, da fysisk inaktivitet øker blodtrykket. Et høyt alkoholinntak og saltinntak vil også påvirke blodtrykket negativt.

Det kan også inntaket av kaffe, og ifølge en amerikansk studie omtalt av KK, bør de med høyt blodtrykk være forsiktig med hvor mye kaffe de drikker daglig.

Økt risiko ved to kopper eller mer

Studien, som er publisert i Journal of the American Heart Association, og omtalt i Medical Daily, viser at det å drikke to kopper kaffe om dagen dobler risikoen for hjerteinfarkt blant personer med høyt blodtrykk.

Å drikke to eller flere kopper kaffe om dagen kan gi personer med alvorlig høyt blodtrykk større risiko for å få hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer