Koffein

Disse bør ikke drikke mer enn to kopper kaffe om dagen

Ny studie tyder på at én spesiell gruppe bør redusere inntaket av kaffe. Men hva tenker de norske ekspertene?

KOFFEIN: – I utgangspunktet er det vist at kaffe har en gunstig effekt på helsen, og en gunstig effekt på hjertehelsen, sier kardiolog. FOTO: NTB
KOFFEIN: – I utgangspunktet er det vist at kaffe har en gunstig effekt på helsen, og en gunstig effekt på hjertehelsen, sier kardiolog. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at kaffe er sunt - det har KK skrevet om mange ganger før.

Det er imidlertid ikke alle som bør «helle nedpå». For eksempel bør du være litt forsiktig med inntaket hvis du sliter med angst eller er veldig sensitiv for stress, har psykolog Martin Bystad tidligere uttalt til KK.

En ny studie tyder på at én spesiell gruppe bør være bevisste på hvor mye koffein de får i seg.

Studie: - Disse bør ikke drikke mer enn to kopper kaffe

Studien, som er publisert i Journal of the American Heart Association og omtalt i Medicaldaily, viser at personer med alvorlig høyt blodtrykk ikke bør drikke to eller flere kopper kaffe om dagen - det kan nemlig gi økt risiko for slag eller hjerteinfarkt.

Forskerne så imidlertid ikke det samme når det gjaldt grønn te eller inntak av én kopp kaffe om dagen.

– Vår studie tok sikte på å finne ut om den kjente beskyttende effekten av kaffe også gjelder individer med ulike grader av hypertensjon (høyt blodtrykk), sa seniorstudieforfatter Dr. Hiroyasu i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer