Trening

Disse dagene bør du droppe trening

Det finnes selvsagt gyldige grunner til å droppe trening og holde sofaen.

TRENING OG SYKDOM: Når kan du droppe treningen: Joda, vi vet at feber er grunn til å holde seg i ro, men hva når vi er utslitt og stressa? FOTO: NTB Scanpix
TRENING OG SYKDOM: Når kan du droppe treningen: Joda, vi vet at feber er grunn til å holde seg i ro, men hva når vi er utslitt og stressa? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For mange er trening det som gir både overskudd og pepp i hverdagen, i tillegg til at vi alle vet at det sunt for både hjerte, hjerne og muskulatur. En kropp som får beveget seg slik at pulsen stiger, er altså så gunstig at man nesten skulle tro at det aldri finnes en god nok grunn til å la være. Men det gjør det! Og det kan jo være greit å vite?

Sunn fornuft tilsier selvsagt at er du syk, skal du holde senga eller sofaen.

Har du feber har du ingenting på trening å gjøre, og har du høy hvilepuls er dette også et tegn på at du ikke er i form for en hard økt.

- Det er sjelden en god idé å trene når du er syk. Er du syk så har immunforsvaret en stor jobb å gjøre, og legger du til en ekstra komponent – treningen – så kan det bli en svært stor belastning, uttalte Jonny Hisdal, fysiolog ved Oslo Universitetssykehus til KK i denne saken om sykdom og trening.

Så er du syk - hold deg hjemme. Det er enkelt. Men hva med de andre gangene vi føler at vi ikke har noe å gi?

Du føler deg ekstra stresset

Ifølge Stephanie Mansour, personlig trener og skribent for NBCs helseside Better, blir mange av overrasket når hun forteller at hun anser hviledager som helt avgjørende for gode treningsresultater. I tillegg er hun nøye med å droppe trening de dagene kroppen sier fra at den ikke orker. Hun mener at spesielt stressende dager kan være eksempler på tilfeller der du heller bør droppe trening framfor å stresse ytterligere med å komme deg på treningssenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer