Mensen:

Disse dagene i måneden craver du usunn mat

Men om man ikke skal trøstespise når man har mensen - når skal man da egentlig gjøre det?

MENSEN: I en bestemt fase av menstruasjonssyklusen endres appetitten, viser en undersøkelse Libresse har foretatt. Mulig det var gammelt nytt for disse to pizzaelskerne. Foto: NTB
MENSEN: I en bestemt fase av menstruasjonssyklusen endres appetitten, viser en undersøkelse Libresse har foretatt. Mulig det var gammelt nytt for disse to pizzaelskerne. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Selv om menstruasjonen er noe vi kvinner ikke slipper unna, og månedlig må ta oss gjennom, vet vi likevel lite om hvordan dette røde lille bekkeleiet påvirker oss.

Det viser en ny omfattende undersøkelse Libresse har fått gjennomført av YouGov.

I rapporten Own your cycle har nærmere 800 menstruerende kvinner i Norge svart på spørsmål om velvære og atferd i menstruasjonssyklusen.

Over halvparten av kvinnene skulle ønske de hadde mer kunnskap om hvordan menstruasjonssyklusen fungerer, for bedre å kunne påvirke eget velvære.

Ut fra svarene de ga, ble det også tydelig at spesielt én av de fire fasene i menstruasjonssyklusen har stor innvirkning på både søvn, trening og kosthold.

Verst i selve blødningsfasen

Ikke hørt om menstruasjonens fire faser, sier du? Slapp helt av, vi hadde heller ikke de fremst i pannebrasken, men her er de altså:

Menstruasjonsfasen, follikkelfasen, eggløsningsfasen og lutealfasen.

Det er i den første fasen - i selve blødningsfasen av menstruasjonssyklusen, som varer typisk fra 3-8 dager, kvinnene rapporterte at de følte seg dårligst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer