Selvbilde og alder:

Disse er mest fornøyd med utseendet

- Tilhører en generasjon som har opplevd lite press på utseende og kropp.

Eldre menn er mer tilfreds med egen kropp og utseende enn kvinner på samme alder - og alle andre aldersgrupper av begge kjønn. De trener også mer, men ikke for å se bedre ut. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Eldre menn er mer tilfreds med egen kropp og utseende enn kvinner på samme alder - og alle andre aldersgrupper av begge kjønn. De trener også mer, men ikke for å se bedre ut. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Menn mellom 65 og 79 år er mest fornøyd med eget utseende, viser en ny undersøkelse fra Garmin. Nesten 6 av 10 menn i denne aldersgruppa føler aldri at utseendet deres ikke er godt nok. Kvinnene i samme alder er mer selvkritiske, det samme er yngre av begge kjønn.

- Menn over 65 tilhører en generasjon som har opplevd lite press på utseende og kropp, og som har hatt andre forbilder. Det får de igjen for i pensjonistalderen i form av å ha et avslappet forhold til eget utseende, mener Marcus Bjärneroth, Director of Public/Media Relations i Garmin.

Eldre generelt mer fornøyd

- Det er et godt poeng, sier forsker Thomas Hansen ved velferdsforskningsinstituttet NOVA til Vi.no.

- Yngre menn føler nemlig samme press som yngre kvinner. Ungdata-undersøkelsen vår viser at menn også er blitt veldig kroppsfokuserte, det stilles veldig strenge krav til menn i yngre generasjoner. Eldre menn har opplevd helt andre sosiale forventninger gjennom livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer