Trening

Disse mageøvelsene er de mest effektive

Nei, det er ikke den gode gamle situpsen som er redningen!

MAGEØVELSER: Det finnes flere måter å trene magen på. Helle Bornstein, forfatter, livsstilsveileder og eier av Smart Trening, har derimot noen favoritter, blant annet pilates med fokus på mage. Foto: Shutterstock / Syda Productions
MAGEØVELSER: Det finnes flere måter å trene magen på. Helle Bornstein, forfatter, livsstilsveileder og eier av Smart Trening, har derimot noen favoritter, blant annet pilates med fokus på mage. Foto: Shutterstock / Syda Productions Vis mer
Publisert

3, 2, 1. Phu! Endelig var sekundene over og planken var gjennomført. Jeg er vel ikke alene om å synes mageøvelser kan være tunge, men også vanskelige. Og hvem drømmer vel ikke om en litt strammere rumpe eller mage? Men hvordan oppnå dette og hvilke øvelser er egentlig de beste?

Vi får stadig tips fra sosiale medier og magasiner om hvilke øvelser som skal «gjøre susen» for magemusklene. Og veien til en veltrent mage, er dessverre ikke gjennom situps, slik mange kanskje tror. Men det finnes heldigvis utallige øvelser som kan bidra til at du får kjørt magen.

Womens Health hadde nylig en sak hvor de ramset opp ti øvelser for å stramme opp magen. Blant annet fant vi øvelsene hip thrust, ulike varianter av den velkjente planken og squats med vekt. Men ifølge Helle Bornstein, forfatter, livsstilsveileder og eier av Smart Trening, er det andre øvelser som er enda mer effektiv enn de Womens Health ramser opp.

- Jeg vil vel påstå at om målet er å stramme opp magen er det andre øvelser jeg ville begynt med, men øvelse en er en effektiv øvelse for å styrke magen om den gjøres korrekt, sier hun til KK.no og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer