Matblogg

Disse matbloggene ELSKER trening- og kostholdsekspertene å følge!

- Finner inspirasjon til baking, matlaging og trening.

MATBLOGGERNE TRENINGSEKSPERTENE FØLGER: Linda Marie Stuhaug er blant matbloggerne flere treningseksperter følger. Foto: KK
MATBLOGGERNE TRENINGSEKSPERTENE FØLGER: Linda Marie Stuhaug er blant matbloggerne flere treningseksperter følger. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det evinnelige spørsmålet: «Hva skal vi ha til middag i dag?». Og spesielt vanskelig er det gjerne når det er noe spesielt vi er på utkikk etter.

For eksempel oppskrifter til kjæresten som må kutte ut gluten, et barn som ikke tåler melk, eller vi har et ønske om at middagen skal passe inn i en sunn og aktiv, men travel, hverdag

Da kan vi spørre oss: Hva ville kostholds- og treningsekspertene laget til middag i dag?

LES OGSÅ: Baksten du kan spise hver dag

Ekspertene leser blogger, også!

Marie Louise Liane er ernæringsfysiolog og personlig trener ved SATS Elixia. Hun leser en rekke mat- og kostholdsblogger, og faller for blogger med et inspirerende utseende, interessante artikler og spennende oppskrifter. For Liane må bloggen se innbydende og interessant ut.

- Jeg leser blogger for å finne inspirasjon til baking, matlaging eller en treningsøkt, sier Liane, som ofte er innom en rekke blogger som handler både om trening og kosthold.

TRENINGSEKSPERTEN: Marie Louise Liane, treningsekspert og ernæringsfysiolog, leser en rekke blogger for å finne inspirasjon til hverdagsmaten. Foto: Elixia
TRENINGSEKSPERTEN: Marie Louise Liane, treningsekspert og ernæringsfysiolog, leser en rekke blogger for å finne inspirasjon til hverdagsmaten. Foto: Elixia Vis mer

Blant hennes favoritter i bloggverden finner vi journalist, PT og mental trener Pia Seeberg, kostholdsveileder og personlig trener i Dubai, Inger Houghton, kostholds- og ernæringskonsulent Karoline Marie Nordbø, og personlig trener og biolog Helene Høimyr.

- Her finner jeg forslag til treningsøkter og gode middagsretter. Dette er jenter man får motivasjon og inspirasjon av å lese, sier hun.

LES OGSÅ: Smoothiene som renser kroppen din

Favoritter blant matbloggere

Når det gjelder rene matblogger har Liane også noen favoritter. Disse er Johanne Dyngelands matblogg MatmagiLinda Marie Stuhaugs oppskriftsblogg, og toppidrettsutøver Kristin Hjelstuens blogg Spis og yt

- Spesielt hvis jeg skal ha besøk finner jeg gjerne litt inspirasjon til gode middager og desserter på noen av bloggene jeg leser, sier Liane. 

Også livsstilsveileder Helle Bornstein, som er eier av Smart Trening og forfatter av bøkene «Smart Mamma» og «Tren Smartere», er opptatt av å finne inspirasjon på nettet.

TRENINGSEKSPERT: Helle Bornstein, forfatter og eier av Smart Trening, har et par favoritter blant matbloggerne. Hun mener det er viktig å la seg inspirere for å ha noe å strekke seg etter. Foto: Rolf Ørjan Høgseth
TRENINGSEKSPERT: Helle Bornstein, forfatter og eier av Smart Trening, har et par favoritter blant matbloggerne. Hun mener det er viktig å la seg inspirere for å ha noe å strekke seg etter. Foto: Rolf Ørjan Høgseth Vis mer

Veilederen forteller at hun ser etter faglig kunnskap og inspirerende, fersk informasjon gjennom oppskrifter, tips og råd når hun leter etter nye blogger å følge.

Spesielt er Bornstein fan av bloggene Fra jord til bord av Gry Hammer og Berits blogg av Berit Nordstrand.

- Gry Hammer er en favoritt for sin kunnskap om fermentering og melkesyregjæret mat. Berit Nordstrand er en stor inspirasjonskilde som seksbarnsmor og lege, og vi deler mye av den samme kostholdsfilosofien, sier hun.

Eksperten mener det er viktig å ha noe å strekke seg etter, og sier damene inspirerer henne til å ta flere sunne valg i sin hverdag. Samtidig får hun mer kunnskap som hun kan videreformidle som veileder.

- Sharing is caring! Jeg anbefaler selvfølgelig de jeg møter og veileder andre kilder enn meg selv. Det er avgjørende å få inspirasjon og hjelp underveis til å legge om til sunne matvaner, understreker Bornstein. 

- Min favorittoppskrift

Både Marie Liane og Helle Bornstein har dessuten en oppskrift de er spesielt glad i. Marie Louise Liane mener pannekaker/lapper er en vinner - en matrett som fungerer til både frokost, lunsj og kveldsmat. Hun har funnet inspirasjon i denne oppskriften fra Linda Stuhaug, og modifisert den litt.

LES OGSÅ: Tre knallgode hamburgere helt uten kjøtt

Til Lianes favorittoppskrift trenger du:

 • 2-3 dl lettmelk/vann
 • 2 egg
 • 1 dl havregryn
 • 1/2 ts salt
 • 1 dl jyttemel
 • 1 dl mandelmel
 • 0,5 dl sukrinmelis
 • 1/2 ts malt kardemomme

Gjør slik: Rør sammen alle ingrediensene til en tjukk røre, og stek lappene i litt smør. Det går 2-3 lapper i pannen samtidig.

En av Helle Bornsteins favoritter er sjokolademousse med bringebær.

Til Bornsteins favorittoppskrift trenger du: 

 • En pakke kremfløte
 • Ca. 100 gram sjokolade, enten 70 eller 86 prosent kakao
 • Bringebær
 • Valnøtter

Gjør slik: Pisk en pakke fløte og smelt sjokoladen. La sjokoladen avkjøle seg og rør den inn i kremen. Fordel på fire asjetter og pynt med bringebær og knuste valnøtter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer