Blind Vold

Disse mennene tyr til blind vold: - Målet kan være å skade så mye som mulig

Én gruppe personer er mer utsatt for å bli offer for dette - og mange av dem sliter med konsekvensene.

BLIND VOLD: Mange som rammes får symptomer på posttraumatisk stressyndrom, og opplever blant annet irritabilitet, anspenthet og blir fortere slitne. Foto: Shutterstock / GlebStock
BLIND VOLD: Mange som rammes får symptomer på posttraumatisk stressyndrom, og opplever blant annet irritabilitet, anspenthet og blir fortere slitne. Foto: Shutterstock / GlebStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig mange som går med mye aggresjon og som må få utløp for det et eller annet sted. Det kan komme av at vedkommende har vært utsatt for vold før eller opplevd urettferdige ting, og så ikke får rettet aggresjonen mot den det gjelder, sier Margit Lømo, leder i Landsforeningen for voldsofre.

Begrepet blind vold byr imidlertid på noen utfordringer, for det som fremstår som uprovosert i våre øyne kan være enten planlagt eller på et eller annet vis provosert frem i voldsutøverens øyne. 

Lømo forteller at mange av de som utøver det vi gjerne kaller blind vold, har gått ut med nettopp det målet å finne noen å rette den aggresjonen mot. 

- Mange går ut for å finne noen å slå. De drikker seg fulle for å komme over den terskelen de da må over, og så er det helt tilfeldig hvem som blir slått. Det kan være at du er litt i veien, at du har briller eller at voldsutøveren ikke liker hvordan du ser ut som gjør at det blir deg. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer