Styrketrening:

Disse musklene glemmer vi ofte å trene

Det kan i verste fall gi skader.

STYRKETRENING: Baseøvelser som markløft og knebøy gir deg større bevegelse, og er funksjonell trening. FOTO: NTB Scanpix
STYRKETRENING: Baseøvelser som markløft og knebøy gir deg større bevegelse, og er funksjonell trening. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trening skal ikke være komplisert, og det aller viktigste er at du faktisk trener. Samtidig er det alltid lurt å lytte til kroppen, spesielt om du får smerter.

Funksjonalitet er et ord som ofte blir brukt sammen med trening i dag, og målet her er å trene på en måte som gagner deg i hverdagen, for faktum er jo at livet vårt ligner lite på et treningssenter. Det vil blant annet si større bevegelser, for om du kun får tak på noen få muskler så kan det føre til skader.

Ifølge Øystein Jensen, som er fysioterapeut og personlig trener i Corporis, som driver med trening og fysioterapi for bedrifter, er det noen forskjeller mellom kjønnene når det gjelder hva vi fokuserer på på trening. Han forteller nemlig at mens kvinner ofte er litt for lite opptatt av å trene overkroppen, så trener gutta ofte for lite bein.

- Det skal dog nevnes at med fokuset på funksjonell styrke så har denne tendensen blitt redusert, sier han.

LES OGSÅ: - Mange kvinner trener for mye kondisjon

Mye bryst og lite skuldre

Men de musklene mange fokuserer på er ofte de musklene som synes best. Hos unge gutter er det typisk brystmuskulatur og armer, sier Ola Nyeggen Høva, som er fysioterapeut, og daglig leder ved treningssenteret Studio Fysio i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer