Pålegg:

Disse påleggene bør du styre unna

- I et variert kosthold er det rom til litt av alt, men om man spiser mye brødmat burde man være obs på enkelte typer.

Pålegg: Noen pålegg er verre enn andre, hvilket bør du velge? FOTO: NTB scanpix
Pålegg: Noen pålegg er verre enn andre, hvilket bør du velge? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her om dagen overhørte jeg tre venninner på bussen som snakket om pålegg. Hva de skulle velge, hva som var «verstingene» og hva de pleide å ha på knekkebrødet/brødskiva. Jeg ble med en gang nysgjerrig, fordi jeg selv er en brødelsker - og kan like gjerne bare ha smør som pålegg.

Men da slo det meg: hva er egentlig «verstingen» når det kommer til pålegg - er det noen påleggstyper man bør styre helt unna?

- I et variert kosthold er det rom til litt av alt, men om man spiser mye brødmat burde man velge magert pålegg så ofte som mulig - spesielt om man vil ned i vekt eller er opptatt av helsen, forteller Karoline Steenbuch Lied, fagansvarlig for kosthold og ernæring, i Grete Roede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer