Stress:

Disse personene bør være ekstra obs på stressnivået sitt

Noen av oss er ekstra utsatt for å oppleve stress og bli psykisk syk av det.

OFTE STRESSET: Personer som tenker mye på konsekvenser kan ha lettere for å stresse enn andre. FOTO: NTB Scanpix
OFTE STRESSET: Personer som tenker mye på konsekvenser kan ha lettere for å stresse enn andre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste av oss opplever forskjellige former for stress i løpet av livet. Noen av oss lar oss lett stresse og føler at vi mister kontroll og oversikt. Andre presterer rett og slett bedre under press eller stress, mens andre igjen virker som de ikke lar seg stresse av noe som helst.

Problemer i parforholdet, konflikter på jobb og dårlig økonomi er eksempler på ting som skaper bekymring og stress hos mange. Men hvorfor reagerer vi så forskjellig på slike ytre stressfaktorer? Er noen av oss ekstra utsatt for å bli stressa?

LES OGSÅ: Er du redd for å være alene? Da bør du øve, sier ekspert.

Hverdagstress

Frank Nilsen er mental trener og programleder for podcasten Mentaltrener. Han forklarer at stress er kroppen sin kjemp- eller flykt-respons. Mange tror at denne responsen kun gjelder når vi opplever direkte fare, men vi opplever den også når vi tenker at noe er viktigere - eller farligere - enn det egentlig er. Han kommer med et eksempel som kanskje er velkjent for mange:

- Du må rekke møtet klokken 9, ellers blir det helt krise. Da begynner du å tenke på alle konsekvensene av at du kommer for sent som igjen fører til at kroppen går inn i en kamp- eller flyktrespons.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer