Disse pillene dreper sexlysten

Sliter du med impotens eller lav sexlyst? Årsaken befinner seg ofte i medisinskapet, løsningen kan derimot sitte mellom ørene.

SNAKK MED LEGEN: Overlege Morten Finckenhaugen oppfordrer alle som mistenker at medisinene er årsaken til et labert sexliv, til å snakke med legen om problemet. FOTO: Fredrik Sandberg/TT/NTB scanpix
SNAKK MED LEGEN: Overlege Morten Finckenhaugen oppfordrer alle som mistenker at medisinene er årsaken til et labert sexliv, til å snakke med legen om problemet. FOTO: Fredrik Sandberg/TT/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Flere av de vanligste medisinene på markedet har «endret libido» eller «erektil dysfunksjon» på sin liste over bivirkninger. Går du på flere legemidler med samme type bivirkninger, er det fare for at bivirkningene forsterkes gjennom en såkalt cocktail-effekt.

– Du kan miste interessen for å ha sex, få problemer med å oppnå orgasme, eller – hvis du er mann – oppleve tap av ereksjon, forklarer Morten Finckenhagen, som jobber som overlege ved Statens legemiddelverk.

Les også: - Vi skal kunne ha god sex til vi er 90 år

Antidepressiva, p-piller og hjerte- og blodtrykksmedisiner er blant de vanligste legemidlene som kan gi trøbbel i paradis. Men også epilepsimedisiner, antipsykotika og smertestillende (opiater) kan gi ulike typer seksuelle bivirkninger.

Lykkepiller er verst

Ifølge Statens legemiddelverk ble det fra 2017 til februar 2020 rapportert om 142 tilfeller i Norge av nedsatt sexlyst og potensproblemer grunnet legemidler. Det gjelder spesielt legemidler som virker på nervesystemet, slik som antidepressiva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.