Bilder Spredd På Nett

Disse rettighetene har du om intime bilder av deg spres på nettet

Leder for slettmeg.no: - Vi får rundt 500 henvendelser i året som omhandler bilder som uønsket ligger på nett.

HAR INTIME BILDER HAVNET PÅ AVVEIE? FÅ HJELP: Det viktigste du gjør om et bilde av deg spres på nett er at du snakker med noen og ikke går med det alene. Du kan også få hjelp til å få slettet bildet, for eksempel på Slettmeg.no Foto: DPA
HAR INTIME BILDER HAVNET PÅ AVVEIE? FÅ HJELP: Det viktigste du gjør om et bilde av deg spres på nett er at du snakker med noen og ikke går med det alene. Du kan også få hjelp til å få slettet bildet, for eksempel på Slettmeg.no Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppbevaring og deling av private og intime bilder på nett har vært mye omdiskutert den siste tiden. Først etter at Skam-Noora satte temaet på dagsordenen, og så etter at Sophie Elise Isachsen (21) fortalte om sine erfaringer etter at et bilde av henne var blitt delt. Men dette er dessverre ikke et uvanlig problem, og det meldes stadig om at også svært unge jenter får bildene sine delt på nettet. 

Men hva gjør du om dette skjer deg eller barnet ditt? 

- At private og intime bilder kommer på avveie er et økende problem. Mange av disse sakene anmeldes ikke, fordi den fornærmede føler skam og kanskje fortsatt har følelser for den som har spredd bildene. Bilder som blir spredd på nett, blir sjelden borte og det er svært belastende for den som blir utsatt - ikke minst gjelder dette for unge gutter og jenter. Man lever hele tiden med en frykt for hvem som har sett og fått tilgang til bildene, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til KK.no. 

- Vi ser også tilfeller der bildene brukes til utpressing. Kanskje særlig dersom partene er voksne kan det også handle om penger, hvor det presses med at flere bilder vil bli distribuert hvis man ikke betaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer