Stress:

Disse stressdemperne gjør deg egentlig bare mer stresset

Bare må du ha et glass vin fordi nervene er frynsete? Eller en sjokoladeplate? Her er stressmestringen som varer litt lenger.

VIL UNNGÅ STRESS OG URO: - Hvis vi aldri forholder oss til det som skaper uro og stress, og faktisk tør å gå nær det, ja, da blir det problematisk på sikt, sier ekspert. FOTO: NTB
VIL UNNGÅ STRESS OG URO: - Hvis vi aldri forholder oss til det som skaper uro og stress, og faktisk tør å gå nær det, ja, da blir det problematisk på sikt, sier ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tenk etter: Hvordan tar du vare på deg selv når du er skikkelig stressa og emosjonelt utslitt?

Vi lever travle liv. Vi må sjonglere jobb, familie og vennskap, barn skal kjøres hit og dit - samtidig skal vi huske å spise sunt og trene - og så videre, og så videre.

Ikke minst har vi nylig vært igjennom to tøffe pandemi-år, og nå er nyhetene igjen fylt med elendighet.

På toppen av det hele skal vi også ta vare på oss selv.

Det er lett å ty til en ekstra lett og usunn middag når tiden ikke strekker til. En kjip dag på jobb fører fort til at favorittsnacksen havner i handlekurven. Og den vinflaska som egentlig var ment til helgen, den frister innmari mye etter en skikkelig stressende tirsdag...

Alt dette føles godt i øyeblikket (og det er klart vi skal unne oss både vin og sjokolade i blant!) men hjelper det egentlig på stresset vi føler på?

- Jeg kunne virkelig trengt et glass vin (eller tre) nå

Vi tar med oss en historie fra Suzie Pileggi Pawelski, en skribent og velvære-konsulent som spesialiserer seg i vitenskapen om lykke, og hvordan det påvirker relasjoner og helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer