Treningstrender

Disse treningsformene vil dominere i 2021

- Denne typen trening er effektiv, intensiv og passer perfekt med dagens travle samfunn.

HJEMMETRENING: Trening i stua og med egen kroppsvekt vil mest sannsynlig bli med oss også inn i 2021. FOTO: NTB
HJEMMETRENING: Trening i stua og med egen kroppsvekt vil mest sannsynlig bli med oss også inn i 2021. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

På lik linje med alt annet varierer også trendene innen treningsformer med tiden. Vi har jo selvfølgelig noen faste favoritter som utvilsomt har kommet for å bli - for eksempel spinning, løping og steptimer.

Men det er ikke til å stikke under stol at det finnes en del treningstrender som blåser fort forbi. KK har tidligere skrevet en sak om blant annet rockeringen, eller «hula hoop» som den egentlig heter, som i 2010 ble omfavnet av fitnessverden. For ikke å snakke om «piloxing» - en sprø spleis av pilates, boksing og dans, som ble megapopulært i 2009.

I 2020/2021 lever vi jo i en særs spesiell situasjon med koronavirus, som har ført til stengte treningssentre flere steder i landet. Når noe sånt skjer krever det mer kreativitet for å få trent, så kanskje har det kommet noen nye treningsformer i løpet av det siste året? Og hvilke tar vi eventuelt med oss inn i det nye?

Digital trening

KK tok kontakt med to personlige trenere for å høre. Bjørgunn Rushfeldt har stor tro på digital trening, små spesialiserte senter og hjemme-PT.

- Samfunnet har endret seg og folk vil ha treningen enkel og tilgjengelig, i tillegg har jeg inntrykk av at mange er interessert i kvalitet og litt luksus. Trening via digitale flater vil mest sannsynlig utvikles i ulike retninger, sier hun til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer