Treningstrender

Disse treningsformene vil dominere i 2021

- Denne typen trening er effektiv, intensiv og passer perfekt med dagens travle samfunn.

HJEMMETRENING: Trening i stua og med egen kroppsvekt vil mest sannsynlig bli med oss også inn i 2021. FOTO: NTB
HJEMMETRENING: Trening i stua og med egen kroppsvekt vil mest sannsynlig bli med oss også inn i 2021. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

På lik linje med alt annet varierer også trendene innen treningsformer med tiden. Vi har jo selvfølgelig noen faste favoritter som utvilsomt har kommet for å bli - for eksempel spinning, løping og steptimer.

Men det er ikke til å stikke under stol at det finnes en del treningstrender som blåser fort forbi. KK har tidligere skrevet en sak om blant annet rockeringen, eller «hula hoop» som den egentlig heter, som i 2010 ble omfavnet av fitnessverden. For ikke å snakke om «piloxing» - en sprø spleis av pilates, boksing og dans, som ble megapopulært i 2009.

I 2020/2021 lever vi jo i en særs spesiell situasjon med koronavirus, som har ført til stengte treningssentre flere steder i landet. Når noe sånt skjer krever det mer kreativitet for å få trent, så kanskje har det kommet noen nye treningsformer i løpet av det siste året? Og hvilke tar vi eventuelt med oss inn i det nye?

Digital trening

KK tok kontakt med to personlige trenere for å høre. Bjørgunn Rushfeldt har stor tro på digital trening, små spesialiserte senter og hjemme-PT.

- Samfunnet har endret seg og folk vil ha treningen enkel og tilgjengelig, i tillegg har jeg inntrykk av at mange er interessert i kvalitet og litt luksus. Trening via digitale flater vil mest sannsynlig utvikles i ulike retninger, sier hun til KK.

Konsepttrening

Rushfeldt trekker frem at mange i dagens samfunn skaper sin egen identitet gjennom trening. Mange lever i en treningsboble og trener ofte på ulike plasser.

- Både crossfit, Barry's Bootcamp og Bikram Yoga er populært. Jeg tror disse «Fitness Boutique»-konseptene har kommet for å bli - og de vil vokse.

- Jeg tror nok vi vil se flere andre lignende konsepter i Norge også - som for eksempel mestring av egen kroppsvekt, «Calistenics» som det heter. Det er nok ekstra populært nå på grunn av korona og at folk har mindre tilgang på treningsutstyr.

HJEMMETRENING: Christensen tror enda flere i år vil få øynene opp for trening i stua uten utstyr. FOTO: NTB
HJEMMETRENING: Christensen tror enda flere i år vil få øynene opp for trening i stua uten utstyr. FOTO: NTB Vis mer

En drastisk endring

Siri Vanesa Christensen, driver og eier av «Christensen Training», er enig i at flere kommer til å benytte seg av hjemmetrening, også i 2021.

- De siste ti månedene har de fleste av oss opplevd en drastisk endring i rutiner som følge av pandemien. Det positive ved det tror jeg er at flere nå ser verdien av trening og hvilken god helseeffekt det har - i stedet for å kun fokusere på å bygge kropp og hvor tungt man kan løfte.

- Misforstå meg rett, jeg er stor tilhenger av spesifikke mål som innebærer tunge løft og muskelbygging, likevel er det enda viktigere nå å ikke stoppe med treningen selv om man kanskje ikke kan dra på treningssenteret, sier Christensen.

Hun tror enda flere i år vil få øynene opp for trening i stua uten utstyr, samt utendørstrening i form av løping, sykling, ski og styrkesirkler med egen kroppsvekt.

- For hva er viktigst - annerledes trening eller ikke trening i det hele tatt? Jeg mener det er kjempeviktig å forsette å holde på rutinene. Ikke la de stengte treningssentrene hindre deg fra å holde kroppen i gang.

HIIT-trening

- Kan du komme på noen treningsformer som har blitt mer populære i løpet av de siste par årene - og som du tror vil fortsette inn i det nye året?

- Løpetrenden tror jeg alltid har vært til stede, og jeg tror ikke det vil forandre seg. I tillegg har vi jo sett at det har vært mye fokus på å bygge setemuskulatur de siste årene, spesielt hos jenter - jeg kan si med ganske stor sikkerhet at denne også kommer til å fortsette.

Christensen trekker også frem HIIT-trening som en populær nykommer.

- Denne typen trening er effektiv, intensiv og passer perfekt med dagens travle samfunn. Det vil bli med oss i lang tid fremover.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer