Vennskap:

Disse venninnene bør alle ha i livet sitt

... og hvordan kan du være en god venninne?

VENNSKAP: Ulike venner får frem ulike sider ved deg. Kjenner du igjen disse venninne-typene? FOTO: NTB Scanpix
VENNSKAP: Ulike venner får frem ulike sider ved deg. Kjenner du igjen disse venninne-typene? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hva skulle vi gjort uten et knippe skikkelig gode venner å gå til? Derimot må vennskap pleies kontinuerlig for å bli gode og kunne vare, for ingenting godt kommer gratis!

Psykolog Tove H. Edvardsen Stemsrud kaller gode vennskap for noe av det beste livet har å by på. Det er en kilde til følelse av tilhørighet og fellesskap, til emosjonell støtte og opplevelse av trygghet, og til utvikling av selvbilde og selvfølelse.

- Årevis med psykologisk forskning tyder dessuten på at vennskap forebygger opplevelse av ensomhet og psykiske plager og er viktig for god livskvalitet. Og dette er bare noen av de fine tingene vi forbinder med gode vennskap, sier hun til KK.

PSST: Her er 15 ting alle kvinner burde vite om vennskap!

Likhet og gjensidighet

Hvis du tenker etter, har du sikkert noen vennskap som er overraskende. Noen du møtte ved en tilfeldighet, eller noen du ikke trodde kom til å bli så nær ved første møte. Hvordan blir man egentlig venner?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer