Brus

Drikker du brus til maten?

Kan ha en uheldig effekt på vekten din.

BRUS TIL MATEN: Drikker du brus til maten? Ifølge ekspertene er det ikke å anbefale da vi nordmenn har et altfor høyt inntak av søt drikke.  Foto: Shutterstock / nednapa
BRUS TIL MATEN: Drikker du brus til maten? Ifølge ekspertene er det ikke å anbefale da vi nordmenn har et altfor høyt inntak av søt drikke. Foto: Shutterstock / nednapa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At vi nordmenn liker brus, er ikke noen overraskelse. Vi spretter flaske etter flaske og heller nedpå så fort anledningen byr seg – uansett hvilken dag det er.

Er du en av dem som bruker brus som tørstedrikk ved siden av måltidene? Kanskje litt Pepsi Max til fredagstacoen, eller et glass cola til mandagens pastamiddag?

Det bør du faktisk bare kutte ut med én gang, hvert fall om vi skal tro ernæringsekspertene.

LES OGSÅ: Drikker du mye brus?

Vi drikker fortsatt for mye brus 

Ifølge Thea Falck, som er ernæringsfysiolog i naturligsunn.com, har vi nordmenn fortsatt et altfor høyt inntak av brus, og bør derfor unngå å bruke det som tørstedrikk til måltider. 

- Omsetningen av sukkerholdig brus hadde sitt høyeste nivå i 1997 og har siden gått nedover. Likevel er inntaket fortsatt for høyt, og antas å øke risikoen for utvikling av overvekt.

Videre forteller hun at tilbake i 2013 drakk hver nordmann gjennomsnittlig 58 liter sukkerholdig brus i året, og at noe av inntaket ble nok servert som tørstedrikk til middag. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer